≫ 

Brutalni odgovor našem gastarbajteru iz Švajcarske, čije dete ima 50 pari patika: "Zbog vas je naša omladina uništena"

Hladan tuš, ali domaći

Po pobrojanim markiranim patikama i što "nabudženijom" cenom na etiketi odeće raste vrednost deteta u školi. U to su novobogataši ubedili sebe i svoju decu.

Nameću se sistemi vrednosti prema potrošenom novcu, a deca se mere sa vršnjacima bogatih roditelja. S obzirom na to da prosečna domaća plata nema šanse da isprati potrebe nijednog člana porodice, ovakav stil uglavnom stiže od onih koji rade, šta god, u stranim zemljama.

- Moja deca imaju po 50 pari patika... Al' sama zarađuju... Švica je Švica - napisao je Goran juče na portalu Telegrafa ispod vesti o novoj "igri" u srpskim školama, u kojoj se đaci skidaju do gole kože da dokažu da nose originale, a patike moraju da budu skuplje od 20.000 dinara.

tinejdžeri odeća Foto: Pexels/rawpixel.com

Ostatak sveta, međutim, na ovaj trend gleda sa sablažnjavanjem.

Usledio je odgovor koji potvrđuje tezu da se mahom razmeću oni koji iza fasade muku s novcem muče i odriču mnogočega, a oni koji najlagodnije žive nemaju potrebu za brojanjem, već ulažu u budućnost i obrazovanje. Evo njegovog brutalnog odgovora:

- Hajde, ne lupaj.

- To je i jedan od razloga zašto je nama u Srbiji omladina uništena - gastabajteri!

- Izvadite praziluk pre nego sto bilo sta pomete o nama koji živimo ovde. Ja živim u Srbiji, ali radim za inostranstvo i sigurno zarađujemo nas dvoje (dete je malo) mnogo više nego što Vi i Vaša porodica ukupno zarađujete.

- Razlika je što mi nismo ni u kreditu, ni u privatnom stanu, niti trošimo nasledstva, niti nam je neko nešto obezbedio, a automobile i ostali vozni park kupimo čisto zarađenim kešom, a ne lizingom pod kojim je cela EU.

- A vi, roditelji, decu podstičite da uče jezike i rad na računaru, pa će, bez obzira na ove krvopije na vlasti, zarađivati pošteno, i plaćati porez njima a raditi za strance. Batalite ove što ribaju toalete Švabama, a ovde se prave da kraljevski žive tamo (dok im ne zatražite novac).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    17. maj 2019 | 11:55

    KULOVIMA JE UVEK SVE MALO pa moraju da imaju ne po 5 no po 10-20 automobila ne jednu no po 10-20 vila, ne 5 no po 10-20 zena, ne 5 no po 10 -20 jahti , ne 5 no po 10-20 aviona , magacina , fri shopova,salona , muflona zirafa i slona ....

  • Rastko

    17. maj 2019 | 11:41

    Uvek ima nade za nomade !

  • Rastko

    17. maj 2019 | 11:48

    Sto bi se reklo AVANTI PREVARANTI I MANIPULANTI a ostali STOJ !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA