≫ 

Jovan je u 52. godini postao foto-model i mami uzdahe žena na internetu: Bio je ugostitelj, pevač, fudbaler, a trenutno predaje osnovcima (FOTO)

On je nastavnik u osnovnoj školi "Dr Jovan Cvijić" u Zrenjaninu, gde predaje tehniku i tehnologiju, a sasvim slučajno je postao model pre dva meseca

  • 5

Jovan Popović ima 52 godine, a u svom životu bavio se različitim poslovima, od fudbalera, pevača, preko gitariste rok benda, preduzetnika, do ugostitelja i nastavnika u osnovnoj školi "Dr Jovan Cvijić" u Zrenjaninu, gde predaje tehniku i tehnologiju, ali to nije njegovo jedino zanimanje.

Naime, on je profesionalni foto-model, a to je postao pre samo dva meseca, sasvim slučajno. 

jovan d popovic profesionalni senior model

Foto: Shutterstock/Dejan Dunđerski

- Kao i svi postavljao sam svoje fotografije po društvenim mrežama, međutim, jednom prilikom sam postavio jednu koju mi je uradio fotograf Jovan Njegović i u kratkom vremenu su mi se javila dva fotografa. Jedna je bila Ananda Stefanovski, uz predlog da pustim bradu, pa da se vidimo za mesec dana i da tada uradimo fotografije - počinje priču Jovan Popović za "Telegraf".

Posle objave njenih fotografija, počeli su pozivi i ponude za saradnju fotografa sa svih strana. Tada je shvatio da im je potrebno lice starijeg gospodina i da se njegov lik uklapa u tu priču, tako je i ostao u ovom poslu.

DA LI BI SE SLIKAO GO?

Pitali smo ga i da li bi se slikao obnažen, a njegov odgovor bio je potvrdan.

- Sve prihvatam, ali sa ukusom - kaže Jovan.

 

- Prvo su moja deca Sara i Strahinja bili izneneđeni što im se tata bavi modelingom, a shvativši o čemu se radi sad su mi velika podrška. Takođe, uz mene su i prijatelji, kao i moji učenici, koji lajkuju sve moje fotografije. Reakcije su pozitivne, mada postoje i čuđenja, ali su to uglavnom osobe koje nisu upoznate sa tim šta je modeling - kaže Jovan.

Sa novim zanimanjem, po prirodi došle su i brojne promene u životu ovog senior modela. Premda je tek na početku, kaže da ne primećuje drastične razlike, ali da su neke svakako primetne.

- Ušavši u ovaj svet mislim da sam promenio neke svoje navike, a samim tim i život se menja. Modeling mi je doneo mnogo lepih i pozitivnih stvari, upoznao sam mnogo ljudi na snimanjima, bio na nekim mestima na kojima do sada nisam bio i ko zna da li bih ikada - rekao nam je ovaj uspešni Zrenjaninac.

jovan d popovic profesionalni senior model

Foto: Shutterstock/Dejan Dunđerski

JAVLJAJU SE I MLAĐE I STARIJE

Jovan kaže da mu još ne prilaze žene, ali da mu se podjednako javljaju i mlađe i starije.

- Partnerka mi daje podršku uz dozu ljubomore, jer velik broj mojih pratlaca na društvenim mrežama su žene, muče je komentari (smeh) - kaže nam Jovan.

GODINE - PREDNOST ILI MANA?

Na naše pitanje da li su godine prednost ili mana, Jovan nam odgovara "ovo prvo".

 

 

- Došao sam do podatka da se preko 17000 mladih prijavilo da rade posao "stock" modela preko raznih agencija. To su sve mlade osobe, a nas starijih svega nekoliko. Teže je pronaći osobe starije dobi, što je moja velika prednost: nema čekanja na posao. Radim skoro svakodnevno, malo mi je teže da uskladim obaveze škole i fotografisanja, ali uspevam - kaže naš sagovornik.

On dodaje da se na setovima uglavnom sreće sa mlađim osobama i tada pomisli "da mu je njihova mladaost, a svoje iskustvo".

Pripreme za jedan set fotografisanja su temeljne i nimalo jednostavne, jer ima puno odricanja, kako biste baš vi bili izabrani od strane fotografa. Mora se voditi zdrav život, bez viška kilograma. Takođe, Jovan mora ozbiljno da vodi računa o svom izgledu.

 

NISAM OČEKIVAO DA ĆU BITI MODEL, ALI SAM TAJNO ŽELEO

- U životu sam radio različite poslove sa manje ili više uspeha, ali svakako sam poslu prilazio krajnje profesionalno. Kako poslu, tako i osobama s kojima sam sarđivao. Ako bih rekao da sam sanjao ili znao da ću jednog dana biti model, ne bih govorio istinu, ali potajno sam želeo. Možda da sam mlađi bih rekao da mi se ostvario san, ali iz ovog ugla i ovih godina gledam na drugačiji način - rekao nam je Jovan.

Kao "stock" model kaže da daje sve od sebe, kako bi svaka fotografija imala emociju. Upravo to je jedini način da takve fotografije budu tražene na poznatim sajtovima.

 

- Majka mi je uvek govorila: "Dobro čini, dobru se nadaj." Mislim da je ovo samo početak, dobar početak i da će uspeh, ali onaj pravi uspeh tek doći. Ovde nema skrivenih momenata, pogledate fotografiju i ona vam kaže sve, ili jesi ili nisi. Za ovaj kratak period mog rada na mene je veliki utisak ostavila dobra atmosfera, profesionalizam i iznad svega korektnost u poslu koju nisam sretao do sada. Ovo je pravi dokaz da godine nisu prepreka i smatram da pravo vreme tek dolazi. Mislim da se nisam promenio, ali to pitanje ostavljam za ljude koji me okružuju - zaključio je naš razgovor Jovan Popović, senior model iz Zrenjanina.

Posao kome je maksimalno posvećen i koji je još jedna veština u nizu koje poseduje, ispunjava ga i pričinjava mu zadovoljstvo. Za dva meseca koliko je "stock model" sarađivao je sa više od 20 fotografa iz različitih gradova, na 90 ratličitih lokacija.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA