≫ 

Milana je šarka ujela za šaku, do ramena je sve oteklo i poplavelo: Prijatelj ga spasao, bilo je dramatično sve do bolnice

Posle tri dana Milan je u šok sobi, ali se čuo telefonom sa prijateljem koji ga je spasao i preneo vesti o oporavku

  • 9
zmija šarka Rade Andrić loznica Rade Andrić je pomogao prijatelju kog je šarka ujela/ Foto: Facebook/Rade Andrić, Wikipedia

Milan Maksimović (53) kog je u selu Stupnice napala šarka trenutno je u šok-sobi, ruka mu je i dalje otečena, ali je svestan i oporavlja se, ispričao je za Telegraf.rs njegov prijatelj Rade Andrić koji mu je spasao život.

Šarke u Stupnici nisu viđali dugo, zato je ovaj napad neprijatno iznenađenje. U četvrtak u 14 sati meštanina Milana Maksimovića ujela je za ruku dok je kosio travu k0d komšije. Jedva je uspeo da je otrgne sa sebe.

Milan je uspeo da se presvuče, seo je na motocikl i krenuo u Opštu bolnicu u Loznicu. Na putu ga je sreo prijatelj Rade Andrić, koji ga je, kad je čuo šta se dogodilo, odmah naterao da uđe u njegova kola da bi ga odbacio u bolnicu.

- Ubacio sam ga u auto što sam brže mogao. Vičem na njega, derem se da ne zaspi - priseća se trenutka Rade koji je usput čak i šamarao Milana da ga razbudi dok je počeo da gubi svest.

Nesrećni meštanin trenutno se oporavlja nakon ujeda.

Makedonija, zmija, ujed zmije, šarka, otrovnica Printksin: Kanal 5

- Nisam mogao da ga posetim, u šok-sobi je. Juče ujutru sam se čuo sa njim, rekao je da je tu i da mu je cela ruka buknula do ramena. Šaka mu je cela poplavela. Sad je svestan, oporavlja se, stabilizuje se stanje. Doktor je rešio da ga ipak ostavi u bolnici jer sam živi. Igrom slučaja postao je socijalni slučaj, bori se za život, ne bi uspeo sam. Milan ima veštački kuk već 20 godina, oko mu je izbijeno u Crnoj Gori, nije se ženio, sam živi, snalazi se  - ispričao nam je Rade.

- Nije ovde bilo šarki nekoliko godina, nisu prošle godine viđane u Stupnici. Bio je kod loze ili maline. Mislim da je pre loze, i da je zmija bila na njoj, a ne u travi. Ujela ga je na prvom zglobu, iznad šake. On je rekao da je video zmiju braon-bele boje. Kažu da su manje otrovne, ali eto kako je prošao - ističe Rade.

VIDEO: Zmija ščepala gazdu umesto zeca

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    20. maj 2019 | 10:29

    I ja trebam da znam hde je ta Stupnica.. Pa pobogu napisite bar pored kog veceg grada je..

  • Marko cg primorje

    20. maj 2019 | 11:54

    Na putovanju po africi 2015 ujela me cobra...pleme me lijecilo travama i ziv i zdrav a sarka je smijesna

  • Majoros

    30. maj 2019 | 07:59

    To je se i moglo ocekivati od Rada da ucini jer je to mnogo dobar i plemenit covek svima tezi da pomogne..svaka mu cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA