≫ 

Kabadahija iz petog razreda iz Golupca tuče koga stigne: Škola nemoćna da bilo šta učini

Problematično ponašanje traje duže vreme

  • 21

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Golupcu, jedan problematični učenik petog razreda, već duže vremena fizički maltretira svoje vršnjake.

- Ovo više nema smisla! Neka neko nešto poduzme jer ću inače zabraniti svom detetu da ide u školu! Tako razmišljaju skoro svi roditelji čija su deca pretrpela maltretiranja. Ne znam ko je kriv i šta je uzrok takvom ponašanju, ali on u istom razredu s našom decom više ne može biti - revoltirano je izjavio za TPK news roditelj jednog učenika koga je problematični maloletnik udario. Dodaje da problematično ponašanje ovog učenika traje već duže vreme.

Da problematično ponašanje učenika traje već duže vreme, potvrdio je i direktor škole Saša Đorđević:

- Istina je da njegovo problematično ponašanje traje već duže vreme. Maltretira ostalu decu, zadirkuje i tuče. Već nakon prvog prijavljenog slučaja odmah smo reagovali i o svemu obavestili Centar za socijalni rad u Velikom Gradištu. Potpuno shvatam roditelje maltretirane dece, ali moraju znati da je škola, na neki način, nemoćna. Činimo sve što je u našoj mogućnosti, ali to samo do granica do kojih su naša ovlašćenja - kaže direktor škole Saša Đorđević.

Inače, kako  je direktor Đorđević objasnio, u pitanju je dete čiji su roditelji razvedeni i koje živi u veoma teškim i lošim socijalno materijalnim uslovima, i da je njegovo problematično ponašanje verovatno zbog lošeg kućnog vaspitanja.

(Telegraf.rs/Tpknews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    20. maj 2019 | 19:08

    Treba da dobije dobre batine i posle ce biti miran...ali dobre nikako malo...jedini lek za takve

  • Veteran

    20. maj 2019 | 19:04

    Ako su roditelji razvedeni i posledica ponašanja je zbog toga,onda malog izvesti iz te škole i ubaciti na prevaspitavanje u neku od ustanova predvidjenu za te slučajeve, čuj Direktorova izjava da je nemoćan, pa ne najbolje ga pustiti da radi sta on hoće u moje i u moje vreme se po neki razveo ali deca su bila u školi normalnija..

  • Deda

    20. maj 2019 | 19:45

    Kod mog unuka u odelenju devojčica maltretira i bije sve redom a razredni rekao da ne smeju da joj vrate jer će biti više krivi od nje. Kuda ide ovaj svet jbm li ga?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA