≫ 

Ni danas bez kišobrana ne izlazite iz kuće: Jak pljusak sa gradom očekuje nas u ovom delu dana

Suvo vreme najavljeno je tek za petak i subotu

  • 0

U Srbiji nas danas očekuje sunčano prepodne. Međutim, već sredinom dana stižu oblaci, pa se ponegde očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Temperatura će biti visoka - najniža će se kretati od osam do 14 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni.

I u Beogradu će jutro biti lepo i sunčano. Sredinom dana i posle podne biće promenljivo oblačno, a na širem području grada očekuju se i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 23 stepena.

Vreme, prognoza U Beogradu do 23 stepena, Foto: Printskrin/RHMZ

Promenljivo oblačno, sparno i nestabilno vreme očekuje se i u sredu i četvrtak, dok bi petak i subota trebalo da prođu bez padavina. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. maja, biće umereno toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima.

Vreme, prognoza I u Novom Sadu danas do 23 stepena, Foto: Printskrin/RHMZ

- Sve do pred kraj meseca očekuje nas promenljivo majsko vreme u većini dana sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Količina padavina neće biti kao prethodnih dana, pogoto ne kao u nedelju uveče. Biće lokalnih padavina i grmljavina, ali ne tako jakog intenziteta - kaže Nedeljko Todorović uz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vreme, prognoza U Nišu će najviša temperatura biti 24 stepena, Foto: Printskrin/RHMZ

Poslednja dva, tri dana maja i početkom juna očekuje nas znatno toplije vreme, a temperature će se kretati i oko 30 stepeni, kaže Todorović.

VIDEO: Nebo nad Beogradom, sprema se oluja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA