Upozorenje za sve građane: Ne pravite selfije u tunelima u Grdeličkoj klisuri

- Nije dozvoljeno zaustavljanje vozila, jer to automatski aktivira alarme u tehničko-operativnom centru - kaže za Tanjug direktor sektora za izgradnju u "Koridorima" Aleksandar Senić

  • 15

"Koridori Srbije" apeluju na građane da se ne zaustavljaju u tunelima na novootvorenoj deonici južnog kraka Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri i da ne prave selfije, jer time ugrožavaju i svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Od kada je minulog vikenda otvorena deonica kroz Grdelicu, pojedini vozači kršeći saobraćajne propise zaustavljaju svoja vozila u tunelima, što automatski aktivira alarme u operativno-tehničkom centru, zbog čega posebne ekipe izlaze na teren kako bi pomogle vozaču, koji se, međutim, zaustavio da fotografiše tunel, put.

- Nije dozvoljeno zaustavljanje vozila, jer to automatski aktivira alarme u tehničko-operativnom centru, a samim tim posada kreće da pomogne vozaču koji se zaustavio u niši za havarisana vozila - kaže za Tanjug direktor sektora za izgradnju u "Koridorima" Aleksandar Senić.

Aleksandar Vucic Novi deo puta otvoren je pre tri dana; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je apelovao na vozače da poštuju saobraćajne propise i navodi da vozila mogu da se zaustave u tunelu za na to predviđenom mestu jedino ako vozila imaju ozbiljan tehnički problem, odnosno, ako dođe do kvara.

- Ako se ispostavi da se zaustavio da bi slikao selfi, onda je to veliki problem za bezbednost ljudi, posade iz tehničkog centra, kao i za druge učesnike u saobraćaju - upozorava Senić.

Objašnjava da razume potrebu građana da fotografišu novoizgrađenu deonicu i navodi da je od otvaranja prošlog vikenda ovo preduzeće dobilo značajan broj poziva i čestitki povodom završetka radova i svečanog otvaranja.

Aleksandar Vucic Otvaranju ove deonice puta prisustvovali su brojni zvaničnici Srbije; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Šef projekta "Jug" u preduzeću "Koridori Srbije" Leonid Vuković podseća da je brzina na auto-putu kroz Grdeličku klisuru u delu od petlje Grdelica do petlje Vladičin Han ograničena na 100 kilometara na čas, što je, kaže, u skladu s brdsko-planinskim terenom kroz koji prolazi ova deonica.

Kada je reč o tunelima, podseća, maksimalno dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas.

Objašnjava da zbog skučenog prostora klisure, projektnom dokumentacijom nisu predviđena odmorišta, ali i da postoje mesta, hoteli s parkingom, gde je moguće da vozači stanu i odmore se.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    21. maj 2019 | 17:06

    Bravo Vucuicu da tebe nije bilo nista se nebi uradilo na putevima...

  • Sliku svoju ljubim

    21. maj 2019 | 17:46

    Pa zar mora politička reklama i na ulaz u tunel. Ovo isto ima i na dijelu puta Banja Luka-Doboj

  • haj

    21. maj 2019 | 19:23

    Staje taj narod tolko navlio sa tim tunelom i auto putem dalsu videli nekat auto put i vucic sa tim auto putem od 26 km ko daje sagradio bogami hiljadu kilometara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA