Lepa vest za osnovce iz Pirota koji nemaju novca da kupe odelo za maturu: Sve će dobiti besplatno

U akciji su, osim pojedinaca koji su donirali garderobu, učestvovali i frizersko-kozmetički saloni i zlatare koji obezbeđuju frizure, šminku i nakit za devojčice

  • 3

Pirotski mali maturanti, njih 17, koji zbog materijalne situacije ne mogu da isprate savremene modne trendove, dobiće košulje, haljine i nakit za matursko veče, a u humanitarnoj akciji devojčice će dobiti i besplatno šminkanje i frizure.

Učenici završnog razreda iz 4 škole koji ne mogu da priušte skupe toalete za matursko veče, ipak će izgledati lepo na maturskoj večeri zahvaljujući angažovanju koordinatorke udruženja "Dobra vila" Ivane Kostić i nastavnice Osnovne škole "8. septembar" Ivane Bojkić.

- Cilj nam je da porodicama koje su slabijeg materijalnog stanja malo pomognemo i oslobodimo ih glavobolja. Da im ulepšamo ovaj poseban dan - kaže Bojkićeva.

šminkanje, ajlajner, devojka, make up

Pixabay

Dečaci će dobiti cipele, patike, pantalone i košulje, dok će devojčice dobiti haljine, cipele, torbice i nakit. U akciji su, osim pojedinaca koji su donirali garderobu, učestvovali i frizersko-kozmetički saloni i zlatare koji obezbeđuju frizure, šminku i nakit za devojčice.

Tradicionalno, pre proslave male mature, učenici će prošetati centralnom gradskom ulicom u Pirotu, a male mature, u zavisnosti od škole, biće proslavljane od 31. maja do 4. juna.

(Telegraf.rs/juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana

    23. maj 2019 | 10:09

    Bravo,bravo!Hvala za ovaj divni gest!Kako je lepo bi ti covek!❤💙❤💙

  • Klimt-Bec

    10. jun 2019 | 15:42

    Svaka cast ovo je ta Patrijahalna Srbija, kojom treba da se ponosimo!

  • Dragana

    10. jun 2019 | 18:01

    Bravo stvarno svaka cast na ideji i postupku - da sva deca budu srecna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA