≫ 

Preko ove reke bez mosta bolesne prevoze traktorom, mrtve nose na rukama, a nadležni tvrde: "Kada nema kiše, najnormalnije se prelazi autom" (VIDEO)

U junu ili julu trebalo bi da se uradi rebalans budžeta opštine, kako kaže načelnik Opštinske uprave Ljig Milan Janićijević, a tada će odlučivati o projektu i javnoj nabavci

  • 9

Nakon pisanja "Telegrafa" o slučaju iz sela Glukoš u Opštini Ljig i deki Draganu obolelom od raka, koji je pokušavao da preko Dragobiljske reke ode u bolnicu na traktoru, oglasila se i nadležna institucija.

Naime, načelnik Opštinske uprave Ljig Milan Janićijević odgovorio je na naša pitanja o velikom problemu - reci bez mosta - koji meštane ovog sela muči oduvek.

- Na tom delu nikada nije postojao most, samo taj neki, kako ga meštani zovu "betonski prelaz". Nama su već dolazili stanovnici Glukoša, kako bismo razgovarali o rešenju tog problema. Kako smo njima tada, tako i vama sada objašnjavamo, da ćemo o izgradnji mosta moći da pričamo kada bude bio urađen rebalans budžeta opštine. Tada ćemo razmotriti kolika sredstva možemo da izdvojimo - rekao je Milan Janićijević za "Telegraf".

On je potvrdio navode Nenada Radivojevića, o izlasku predsednika opštine Dragana Lazarevića i njega na teren, i dodao je da čim su videli reku, složili su se da se nešto mora preduzeti.

Deka, bolestan, Dragobiljska reka

Foto: Printskrin Facebook/Kristina Nenad Radivojevic

Pre desetak dana, čelnici opštine bili su na Dragobiljskoj reci, baš kada su počele obilne padavine.

- Kada nema kiše, meštani reku najnormalnije mogu da pređu automobilom. Međutim, kada su padavine obilnije, kao što je to bio slučaj prethodnih dana, njen tok se proširi, pa ju je nemoguće preći. Jedini način da se to učini je preko pešačkog mosta - kaže Janićijević.

U junu ili julu trebalo bi da se uradi rebalans budžeta opštine, kako kaže naš sagovornik, a tada će odlučivati o projektu i javnoj nabavci. Na taj način, navodno će početi rešavanje problema na reci u Glukošu.

- Do kraja godine trebalo bi da se odradi sve od navedenih koraka, ali konačno rešenje se ne može očekivati u tekućoj godini. O izgradnji mosta možemo govoriti 2020., jer opština sredstava za sve to neće imati ove godine - rekao je Milan Janićijević.

Deka, bolestan, Dragobiljska reka

Foto: Printskrin Facebook/Kristina Nenad Radivojevic

Nenad Radivojević kaže da su svi spremni da čekaju jer im vreme ionako ne predstavlja više ništa.

- Čekaćemo, samo da to dobijemo. Tolike godine smo bez mosta, tako da nama vreme ionako ništa ne predstavlja. Samo neke ispune to što je najavljeno - kaže Nenad za "Telegraf".

O apsurdnosti situacije u kojoj se meštani nalaze već danima zbog nedostatka mosta, govori i način na koji su sahranjivali svoje najbliže. Mrtvački sanduk bi bio dovezen na isti način, traktorom. Potom bi ljudi na rukama, preko pešačkog mosta, prenosili preminulog, a sa druge strane bi ga čekao drugi traktor.

U pauzi između transportovanja traktorom preko reke, Nenad sa nama razgovara o problemima koji su se takođe nagomilali zbog vode koju skoro svakog dana prelazi.

- Evo ja sam i sada morao traktorom da prevezem dete, kako bismo otišli do Ljiga da pozavršavamo neke obaveze. Ne mogu da vam izračunam koliko sam novca dao do sada na popravku automobila. Odem kod majstora, ne kažem mu za to da reku prelazim autom, a on me odmah pita "Je li čoveče, je l' ti vodu prelaziš svakog dana?" - priča nam Nenad.

Deka, reka, most, Glukoš

Foto: Printskrin Facebook/Kristina Nenad Radivojevic

Osvrnuvši se na izjavu načelnika Opštinske uprave Ljig, Milana Janićijevića, Nenad dodaje da ni u kojim uslovima nije "najnormalnije da se reka prelazi automobilom, a ne traktorom".

- Tome služi most. Nije normalno da preko vode idem bilo kojim prevoznim sredstvom, sve i da je voda 30 centimetara. Druga stvar, preko tog betonskog prelaza moguće je preći samo kada je potpuna suša, pa vode nema - rekao je Nenad.

Deka, bolestan, Dragobiljska reka

Foto: Printskrin Facebook/Kristina Nenad Radivojevic

Da podsetimo, snimak Dragobiljske reke u selu Gukoš, nedaleko od Ljiga, koju deka Dragan oboleo od raka na traktoru pokušava da pređe, zapalio je društvene mreže. Njega je unuk Nenad probao da preveze na lekarski pregled, ali bezuspešno.

Pogledajte kako Nenad prevozi deku Dragana preko reke:

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dark

    23. maj 2019 | 15:07

    Odmah upitati predsednika opštine da preveze svoj automobil kroz reku, jer on reče "da se normalno prelazi reka kad nema kiše...". Sramota od izjave

  • x

    23. maj 2019 | 14:51

    Jadno da jadnije nemože bit.

  • dule

    23. maj 2019 | 15:56

    Vazno da Ima para za Norte dam a mi nismo ni toliko vazni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA