• 1

Vratiti mlade na selo: SANU i Vlada Srbije su na zajedničkom zadatku

Ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj Milan Krkobabić i članovi Srpske akademije nauka i umetnosti najavili mere za sprečavanje pražnjenja sela - od umanjenja ili ukidanja poreza na dodatu vrednost do dodele državne zemlje

  • 1

- Zemlja je prirodni, neotuđivi resurs i njenim ustupanjem na korišćenje, mlad čovek u Srbiji može da vidi budućnost i da primenom savremenijih tehnologija ostvari što veće prinose, izjaviko je ministar Milan Krkobabić na okruglom stolu "Sistem zadruga i seoska samuoprava u Srbiji" u organizaciji Akademijskog odbora za selo u SANU.

Ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj najavio je mere za sprečavanje pražnjenja sela - od umanjenja ili ukidanja poreza na dodatu vrednost u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima, do dodele državne zemlje na korišćenje mladim poljoprivrednicima. Krkobabić je Odboru zavalio na podršci Projektu Vlade Srbije "500 zadruga u 500 sela" koji treću godinu nastoji da kroz pospešivanje zadrugarstva vrati život svim srpskim selima i od njih stvori poželjna mesta za život.

Milan Krkobabic

Foto: Risto Kostov

Akademik Dragan Škorić ocenio je da je akcija oživljavajna sela zadrugarstvom dala odlične rezultate i dodao da će se zajednički napori Akademije i Kabineta ministra nastaviti, kako bi se mladi vratili na selo, kako bi sela Srbije bila napredna i u svojoj proizvodnji se takmičila sa Evropom.

Predsednik SANU Vladimir Kostić rekao je otvarajući skup da SANU ima otvorena vrata za sve predloge i teme koje se tiču normalnog života, pravih vrednosti i opstanka naše zemlje.

Selo u koje se mladi doseljavaju

Foto: Telegraf.rs

Telegraf.rs

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima