Panika u Surdulici: Pojavila se zmija u Dečjem dispanzeru (VIDEO)

Dnevnu rutinu u Dečjem dispanzeru Zdravstvenog centra Surdulica u petak ujutro poremetio je nezvani gost

  • 0

Panika je zavladala u Dečjem dispanzeru Zdravstvenog centra Surdulica. Svakodnevnu rutinu osoblja i pacijenata poremetila je u petak ujutro zmija koja se, kao nezvan gost, našla u prostorijama ove ustanove. Situacija se, međutim, ubrzo smirila. Utvrđeno je da se radi o bezopasnom gmizavcu.

- Radi se o potpuno bezopasnoj vodenoj zmiji belouški, mladunčetu. Nađena je u pukotini između keramičkih pločica, iza cevi za grejanje u ordinaciji gde je zalutala ko zna odakle - rekao je za OK Radio Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu prirode i gmizavca "Poskok" iz Vladičinog Hana, koji se usled poziva našao na mestu događaja.

On je iskoristio priliku da prisutnoj deci, ali i odraslima, održi kratko predavanje o zmijama koje se mogu naći u našim krajevima.

Stanković takva predavanja organizuje po školama sa ciljem da se najmlađi upoznaju sa tematikom, dopune svoja znanja, ali i razbiju uvreženi strah od gmizavaca. Jedna od glavnih stvari koju najmlađi treba da nauče je da zmije ne treba ubijati jer su korisne životinje za čoveka i celokupni prirodni eko-sistem.

(Telegraf.rs/OK Radio)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA