Lopovi odneli 1.000 metara bakarnog kabla sa dalekovoda - celo selo ostalo bez struje

Policija intezivno traga za počiniocima, a istraga je usmerena i prema onima koji se bave otkupljivanjem ukradenog bakra

  • 5

Lopovi su sinoć isekli i odneli oko hiljadu metara visokonaponskog kabla sa dalekovoda, kojim se selo Kupusina snabdeva strujom iz pravca Apatina, a 2.000 meštana ostavili više časova u mraku.

Prema informacijama do kojih je došao Radio Dunav, probleme u snabdevanju električnom energijom Kupusinci su prijavili oko 21 čas, kada su na teren izašle dežurne službe Elektrodistribucije, kako bi otklonile kvar. Ubrzo je konstatovano da je isečeno i ukradeno bliže hiljadu metara 20-kilovatnog dalekovoda, o čemu je obaveštena i policija koja je izašla na teren kako bi obavila uviđaj.

Zbog ove krađe Kupusina je nekoliko sati bila bez struje, a napajanje je obezbeđeno sa mreže iz drugog pravca, preko Bačkog Monoštora. Nije poznato koliko su novca lopovi zaradili krađom ovih kablova, kao i to na koji način je izvedena, s obzirom da je mreža bilo pod naponom, a dalekovodi visine oko 15 metara. Prve procene ukazuju da je ukradeno oko hiljadu metara bakarnog kabla, preseka 50mm2, čija je vrednost na crnom tržištu oko 20.000 evra.

Kako Radio Dunav saznaje, policija intezivno traga za počiniocima, a istraga je usmerena i prema onima koji se bave otkupljivanjem ukradenog bakra.

(Telegraf.rs/Radio Dunav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILAN

    25. maj 2019 | 16:06

    Zna se ko ovde krade

  • Trta

    25. maj 2019 | 17:04

    Tito, vrati se. Ove treba streljati za veleizdaju I ugrozavanje bezbednosti ljudi.

  • Неле

    25. maj 2019 | 16:14

    Ово ради онај ко зна, и удруженим радом са компањонима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA