≫ 

Olivera je u 3. mesecu trudnoće ostala udovica: Sada joj za svaki dokument za bebu traže da to i dokaže (FOTO)

Sin mi ima četiri meseca i tek sam ga sad zdravstveno osigurala, kaže Olivera za naš portal

  • 14

Olivera Kukureković iz Beograda u najlepšem trenutku života doživela je strašnu tragediju. Kada je bila treći mesec trudnoće, njen suprug Bojan iznenada je preminuo. Nije ni dočekao da vidi bebu kojoj su se dugo nadali.

- Dobio je izliv krvi na mozak - kratko nam kaže Olivera, skupljajući snagu da nastavi priču.

Oliveru su muke tek dočekale kada je na svet došao njen voljeni sinčić. Da bi ga prijavila i osigurala, državne službe od nje traže brdo papira, a svaki mora da nabavlja peške, kako bi iznova i iznova dokazivala da joj je suprug preminuo i da je ona sada udovica.

Olivera Kukureković, mama, udovica

Olivera sa sinčićem, Foto: Facebook

- Hvala od srca divnoj državi koja mi je otežala svaki mogući korak u završavanju papirologije za svog sina... Hvala državi što nama udovicama je otežala prijavu deteta i slične stvari koje "normalni" parovi završe za 10 minuta u porodilištu. Ja se bakćem papirologijom četiri meseca. I kao šlag na tortu, svaka čast našoj divnoj državi što ja kao majka svog deteta treba da pribavljam dokaz iz socijalne službe da sam detetov staratelj - napisala je Olivera na svom Fejsbuk profilu.

Govoreći za Telegraf.rs, ona napominje da ne kuka da bi nešto dobila, već da bi ukazala da je sva ta birokratija užasna i nepotrebna za one koji imaju tu nesreću da se nađu u njenoj koži.

Olivera Kukureković, mama, udovica

Srećni dani: Sa suprugom Bojanom, Foto: Facebook

- Otkako se moj sin rodio, ni na jednom papiru koji sam morala da popunim nije postojala opcija da sam udovica. Sve sam morala da idem peške i da dokazujem. Za dete koje ima četiri meseca tek sada završavam zdravstveno osiguranje. Za sva dokumenta, od izvoda iz matične knjige rođenih do prijave prebivališta, ja sam morala iznova da dokazujem da mi je suprug preminuo - priča Olivera za Telegraf.rs.

To ne samo da je kopanje po još otvorenim ranama, već je i naporno za samohranu majku koja ima tako malu bebu.

- Evo, i sad dok me zovete, ja sam na ulici. Jurim da završim šta sve treba za sina. Bilo bi lepo kada bi se država setila da nam olakša i da nam ne traži gomilu papira za nešto što već postoji u sistemu. Mog supruga više nema i apsurdno je da to svaki put još moram i da dokazujem - zaključuje ona.

VIDEO: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    28. maj 2019 | 07:28

    Treba to promeniti. Na nemačkim papirima na primer, svuda ima opcija da ste u braku, vanbracnoj vezi, udovica, samohrana, razvedena... Zašto to kod nas nije moguće?

  • Marija

    28. maj 2019 | 08:07

    Strašno,muka da te uhvati kada kreneš da vadiš neke papire,plus žena ostala bez muža,sama sa malom bebom,baš tužna priča.

  • Mara

    28. maj 2019 | 08:07

    Potpuno joj vjerujem. Meni su pored umrluce trazili dokaz iz suda sa najmanje 4 svjedoka( potpisa) da je on stvarno umro. To je bio vrhunac u nizu bezobrazluka koje su trazili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA