Šani-Armani, Dior, Barberi... Kod Pojata otkriven autobus krcat falsifikatima poznatih brendova (FOTO)

Iza vozačevog sedišta, u toaletu, u prtljažniku... u svakom mogućem šteku roba koja nije prošla carinu

  • 4

Carinici su u saradnji sa policijom 25. maja , tokom dubinske kontrole u blizini Kraljeva, u jednom autobusu zaplenili raznu robu stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina, a u kombiju garderobu za koju se sumnja da je falsifikat poznatih brendova.

Oba prekršaja otkrivena su kod mesta Pojate u blizini Kruševca, kada su carinici, čekajući autobus turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Istanbul - Novi Pazar i za koji se sumnjalo da prevozi robu bez plaćenih carinskih dažbina, uočili da vozač predaje deo robe vozaču kombija beogradskih registracija.

Zaplenjena roba u autobusu Kraljevo

Zaplenjeni parfemi Foto: MUP

Kako nije bilo uslova da na licu mesta pregledaju vozila, carinski službenici su i autobus pun putnika i kombi dopratili do carinskog magacina u blizini Kraljeva radi detaljne kontrole.

Zaplenjena roba u autobusu Kraljevo

Sumnjiva roba u prtljažniku Foto: MUP

U autobusu je tom prilikom iza vozačevog sedišta, u toaletu i prtljažniku pronađena sakrivena roba stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina.

Reč je o gotovo 700 bombona ''Milka'' u 29 pakovanja koje su bile otkrivene u toaletu autobusa, zajedno sa još 65 pakovanja meda za potenciju ''Epimedymlu Macun'' i ''Leopard Miracle of Honey''.

Neprijavljenog tovara bilo je i iza vozačevog sedišta, gde se nalazilo više od 200 pari patika navodno marke ''Nike'' i ''Adidas'', kao i 35 parfema ''Joop'', ''Dior'', ''Armani'' i drugih, u čiju autentičnost se takođe sumnja.

Zaplenjena roba u autobusu Kraljevo

Foto: MUP

Pored toga, sakrivena roba pronađena je i u prtljažniku autobusa, gde su carinici otkrili još 9 automobilskih dizalica marke ''Esaeren'', dok je za svu pronađenu robu odgovoran jedan od vozača autobusa, 56-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara.

Zaplenjena roba u autobusu Kraljevo

Foto: MUP

Saučesnik u pokušaju krijumčarenja bio mu je 48-godišnji Beograđanin u čijem je kombiju „mercedes vito“ beogradskih registracija u torbama i kesama pronađena garderoba za koju se sumnja da nije originalnih oznaka brendova ''Nike'', ''Armani'', ''Burrbery'' i drugih.

Zaplenjena roba u autobusu Kraljevo

Med za potenciju Foto: MUP

Među zaplenjenom odećom najviše je bilo majica - 55 komada, zatim košulja, trenerki, farmerki, bermuda i kaiševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    28. maj 2019 | 14:54

    To su vam ti "originali" sa instagrama i fejsa :)

  • fejker

    28. maj 2019 | 14:46

    Ovo vam je sve za XYZ da znate :)

  • JA 035

    28. maj 2019 | 14:59

    To rade manje ili više svi autobusi na međunarodnim linijama,plus prošvercuju ljude preko granice bez potrebnih papira,javna tajna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA