≫ 

Bagerista je zahvatio smeće iz reke, a onda ga je samo vratio u nju: Objašnjenje je šokantno, a pale su i prve zvanične osude (VIDEO)

Od nadležnih se moglo čuti  da se takav postupak obavlja s razlogom

  • 36

Namerno rasipanje đubreta po reci zvuči jezivo, ali upravo je to uradio bagerista u Novom Pazaru. Na snimku koji je šokirao javnost vidi se kako bager izvlači punu kašiku smeća iz reke, a onda ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta!

Od nadležnih se moglo čuti da se takav postupak obavlja s razlogom, pa da čak ima i svoj stručni naziv - "razmuljivanje". Bagerista je, kažu stručnjaci, zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode.

Najveću štetu u Novom Pazaru, izazvanu poplavama, predstavljaju upravo uništeni mostovi. A ovaj most na reci Raški spasen je, tvrde u Štabu za vanredne situacije, upravom dejstvom bageriste.

Novi Pazar, Jošanica Printskrin: Twitter/Pašin unuk

Razmuljavanje je postupak kojim bager razbija čep koji se stvorio od mulja, nanesenih balvana i drugih gabaritnih predmeta, kako bi voda mogla da proteče. Međutim, i dalje je nejasno zašto gomila đubreta nije bačena sa strane i kasnije samo odvezena na najbliže smetlište. 

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže za Telegraf.rs da nije zahvalno komentarisati pre raspitivanja o slučaju, ali da će sigurno zatražiti od lokalnih inspekcija da reaguju.

- Mi apsolutno osuđujemo takvo ponašanje, i kad ga čine građani, i kad ga čine javna preduzeća, ili bilo ko drugi. Otpadni materijal se ne sme ubacivati u reku i to je naš stav - poručuje Trivan za Telegraf.

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neske

    5. jun 2019 | 13:13

    Opravdanja za ovakav gest nema, smece se ne sme bacati na ovaj nacin, nadležne sluzbe treba hitno da reaguju.

  • jana

    5. jun 2019 | 13:20

    Ljudi ne bacajte smece! Sami smo krivi sto ima ovoliko smeca i krsa...cuvajmo nasu Srbiju da bude lepa i cista

  • Ina

    5. jun 2019 | 13:08

    Za svaku osudu jesu samo oni koji su te flase bacali u reku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA