≫ 

Dunja je ignorisala maturu zbog turbo-folka i kiča, pa je rešila da ode u narodnoj nošnji: Ovo je njen odgovor drugarima sa stajlingom (FOTO)

Mnogi su bili šokirani njenim stajlingom, ali jkasnije mnogi od srca čestitali na hrabroj odluci

  • 51

Dunja Vujić, maturantkinja niške gimnazije "Stevan Sremac", revoltirana što se ulazak u svet odraslih pretvorio u paradu kiča, odlučila je da za razliku od svojih drugarica, odbaci šljašteće haljine i cipele sa ogromnim potpeticama, pa je sinoć na proslavu okončanja srednjoškolskog obrazovanja, u kafanu došla odevena u srpsku narodnu nošnju.

Za nesvakidašnji stajling odlučila se kako bi iskazala poštovanje prema srpskoj tradiciji, ali i vrednostima koje je potkultura potisnula u drugi plan, zbog čega su se i maturske svečanosti pretvorile u događaje koji nisu po njenoj meri.

Maturantkinja Dunja u narodnoj nošnji Foto: Telegraf

- Isprva sam odlučila da uopšte ne idem na proslavu mature, po meni to je događaj koji je izgubio smisao, jer se devojčice pojavljuju u haljinama koje im ne priliče sa teškom šminkom i frizurama ponekad neprimerenim za naš

uzrast. Da ne pominjem turbo folk, koji je neizbežan repertoar na svim đačkim proslavama. Nisam se našla u tom svetu, pa sam odlučila da ostanem kod kuće. Međutim, mama me je nagovorila da se predomislim predloživši mi da na proslavu odem odevena u narodnu nošnju. U kulturno-umetničkom društvu iznajmila sam sve, od jeleka do opanaka, isplela kike, a iza uva zadenula cvet. To je bio moj odgovor uvreženom maturskom stajlingu – objašnjava Dunja odluku da izabere nesvakidašnju toaletu.

Maturantkinja Dunja u narodnoj nošnji Foto: Telegraf

Priznaje da su mnogi bili šokirani njenim stajlingom, ali da su joj neki od njih od srca čestitali na hrabroj odluci.

- Većina me je čudno gledala, a onda su mi mnogi prišli i čestitali mi, posebno su bili oduševljeni profesori kazavši da je divno što sam se setila da se obučem na tako originalan način – zaključuje Dunja.

VIDEO: Maturantkinje poslale Bobanu Rajoviću ponudu koju neće moći da odbije

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    5. jun 2019 | 17:59

    STOP SRBOMRCI,devojka je na mestu.

  • Воћкица.

    5. jun 2019 | 16:27

    Дуња, као дуњица. Нека те срећа прати!

  • Nenad

    5. jun 2019 | 16:41

    Nje se svi secati i za 30 godina, a one nafrakane i nabedjene samo poneki koji je omastio brk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA