Dok nam njive zarastaju u korov, Kinezi u centru Niša zasejali i žardinjere (FOTO)

Kinezi veoma cene zemlju jer im obezbeđuje hranu, te da smatraju da je grehota da bude neobrađena, kaže ovaj kineski trgovac koji živi i radi u Nišu

  • 20

Kinezi koji na Trgu Kralja Milana u Nišu drže robnu kuću, odlučili su se za nesvakidašnju baštovansku avanturu, pa su u žardinjerama na parkingu iza svoje trgovine posadili povrće. I dok srpske njive zarastaju u korov, a žardinjere služe umesto kanti za smeće, Kinezi su odlučili da ono malo zemlje koje su pronašli u najužem centru grada, iskoriste za proizvodnju šargarepe, luka i kineskog kupusa.

Novinar Telegrafa zatekao je Zhani Jun Tenga kraj improvizovane bašte tik kraj radnje u kojoj je zaposlen. Brižljivo je zagledao tek izniklo povrće i trebio korov.

kinezi u centru nisa u napustenim zardinjerama zasadili bastu

Foto: Telegraf

- Nas nekoliko koji ovde radimo primetili smo prazne žardinjere pa smo odlučili da ih iskoristimo. Pre petnaest dana smo nasadili povrće i evo, vidimo da lepo napreduje zahvaljujući kiši. Za mesec i po dana stići će šargarepa,

kupus i luk. Čim ga povadimo, posadićemo novo, još nismo odlučili šta - priča na lošem srpskom Kinez, pokazujući nam fotografije povrća na telefonu jer ne zna njihove nazive na srpskom.

Kaže da Kinezi veoma cene zemlju jer im obezbeđuje hranu, te da smatraju da je grehota da bude neobrađena.

kinezi u centru nisa u napustenim zardinjerama zasadili bastu

Foto: Telegraf

- Kad god imamo pauzu u radnji, obiđemo povrće. Već se radujemo rodu, sve ukazuje da će biti baš lep. Naročito kupus pokazuje da će veliki narasti. U radnji imamo kuhinjski pribor, pa ćemo ga pravo iz žardinjere u šerpu - priča vredni Kinez.

Zhani Jun Teng priznaje da se oseća kao Nišlija jer ovde živi već petnaest godina i ponosno ističe da mu je sve troje dece rođeno u ovom gradu.

kinezi u centru nisa u napustenim zardinjerama zasadili bastu

Foto: Telegraf

- Volim Srbiju, volim Niš, dobro se osećam ovde, ali mi više prija kineska hrana. Zato su nam ove žardinjere dobrodošle, imamo kinesko seme pa možemo da gajimo naše povrće – zaključuje Teng.

kinezi u centru nisa u napustenim zardinjerama zasadili bastu

Foto: Telegraf

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    5. jun 2019 | 22:59

    A nasim zenama po Macvi se "ne isplati"da sade i luk i krompir...lakse im da kupe...vise po fejsbuku..eeeee Srbijo medju sljivama..

  • Iva

    5. jun 2019 | 23:10

    Kinezi su vredan narod ,a nase zene bacile motiku,i dosle y grad da da decom jedu virsle.stanuju privatno,ostavili selo,oce da budu u trendu,pa nemogu,pa se ubiju!!

  • Mitar

    5. jun 2019 | 23:37

    Sad ce komunalna da mu pise kaznu Takva smo mi nacija braco Srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA