≫ 

"Srbin napravi grešku i ceo svet ga napada. Mi bacamo đubre, a vi uranijum": Srbi uzvraćaju udarac na komentare stranaca o bageru i smeću (VIDEO)

Naši čitaoci nisu ostali imuni na prozivke sa Zapada

  • 41

Dok nam i dalje stižu fotografije i snimci iz poplavljenih područja na jugu Srbije, na kojima vidimo kako se meštani bore da sačuvaju što više od vodene stihije, čini se da je ljude najviše pogodio video iz Novog Pazara. Na njemu bager zahvata smeće iz reke, koje se nagomilalo s jedne strane mosta i prebacuje ga na drugu stranu, gde nema "zakrčenja". Snimak je brzo postao viralan, preneli su ga i neki strani mediji, u komentarima su ljudi osudili ovaj potez, a Srbi su ponovo postali "ludi i idioti". Samo se čekao povod pa da i "ludi Srbi uzvrate udarac".

Kako su nesvakidašnji snimak preneli mnogi, povela se polemika oko toga ko je prvi počeo da zagađuje, a naši čitaoci nisu ostali imuni na prozivke.

Govorilo se o bahatim Evropljanima, uranijumu, prethodnim vlastima i slično. Čini se da je čitaoce puno pogodio komentar u kom je neko napisao " da se Srbi ponašaju kao svinje, i gore od njih".

"Ma da, mi Srbi smo stoka, zagađujemo planetu! Pa nama su valjda oni obogatili život uranijumom i nervnim otrovima! Srbin napravi grešku i ceo svet priča o tome a oni, od kad postoje, sinonim su za perfidno zlo i ceo svet o tome ćuti", "Šta Srbi svinje, oni su stoka, bacili su nam uranijum i mi stoka, šta su oni, budale genocidne", "Nisu ništa bolji od nas, duša im je zagađena", "E kad to kažu "čistunci" sa Zapada onda to ima neku težinu", odgovorili su naši čitaoci.

Bager, smeće, Novi Pazar, komentari Printskrin: Telegraf.rs

Bilo je i onih koji su za smeće okrivili Zapad.

- Srbija je do pre samo 30 godina bila čista zemlja, od kog nam je došla plastična ambalaža? Zapad gura svoje pakovanje i dizajnira ambalažu, da ne pominjem i što smo posuti uranijumom. Sećam se kad sam bio dete, kisela voda, ulje, svi tečni proizvodi su se prodavali u staklu a ambalaža se vraćala. Potrošači su nosili cegere i pletene torbe. Voće se pakovalo u piljarnici u karton. Svaki proizvod je skoro bio upakovan u nešto što je minimalno zagađivalo okolinu. Zadnjih decenija imamo proizvode za poneti, hranu u plastici, stil Zapada. Nemojmo kući prljati tanjire i šerpe, ovako je najbolje brzo pojedeš i nema pranja sudova. Kažu čovečanstvo napreduje, kako da ne, ide ali unazad, ugušićemo se u sopstvenom smeću - istakao je jedan čitalac.

Kako može da se zaključi iz komentara, neki evropski narodi kod nas važe za veoma prljave i nekulturne.

Bager, smeće, Novi Pazar, komentari Printskrin: Telegraf.rs

- Zamislite ironiju. Britanac kaže za nekoga da je nekulturan, u tuđem oku vidi trn, a u svom ne vidi panj. Nemci su posebna prica. Dovoljno ih je videti leti u hotelu kako jedu, podriguju i prde za stolom, a o ličnoj higijeni da ne pričam. Smrde na pet metara kad im priđeš. To što imaju više para od nas i viši standard nije garancija ničega, što se uostalom može videti iz primera Britanije i Britanaca - jasan je čitalac u komentaru.

Mnoge je uvredilo što su nas nazvali "glupima".

Bager, smeće, Novi Pazar, komentari Printskrin: Telegraf.rs

- Da smo nemarni jesmo, ali Amerikanci ni ne znaju gde je Srbija na karti, mi smo lenji i aljkavi, čast izuzecima, ali nismo glupi. Za razliku od zapadnjaka-toliko! - napisao je drugi čitalac.

Bilo je i onih koji su istakli kako je nebitno ko si i odakle si, ali da je činjenica da ceo svet pliva u smeću.

- Da se mi razumemo prvo kao ljudi. Sav narod ovog sveta je isti. Samo što negde u delovima sveta donet zakon o kulturi bacanja otpatka se brutalno primenjuje pa čik baci otpadak. U nekim delovima sveta donet zakon se primenjuje ili ne primenjuje. Kod nas doneti zakon se ne primenjuje i zato smo ovakvi. Narod samo civilizuje zakon koji se primenjuje. Evo kad je donet zakon pre 40 godina da nema pušenja u autobusima, bila je buka a sad možeš putovati 200 km ne traži ti se cigara. Zato primenite zakon za to i to brutalan, bićemo i mi civilizovani kao i oni - istakao je drugi.

Da ostavimo po strani priče ko je najviše kriv što se ceo svet guši u smeću, svi treba da damo svoj doprinos planeti i vodimo računa gde i kako odlažemo smeće, kako nam se ne bi dogodilo nešto još strašnije.

Svaki čovek treba da odgovara za svoje postupke.

VIDEO: Baba baca smeće na travu pored pruge

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što jes' jes'

    6. jun 2019 | 21:09

    Amerika jeste genocidna država jer nam je bacala uranijum, ali brate za ovoliko đubre niko nam nije kriv.

  • Kamy

    6. jun 2019 | 22:43

    Nama ne treba da smeta sto nas drugi napadaju, vec sopstveno djubre, zbog koga nas napadaju!!!

  • Lukas

    6. jun 2019 | 21:14

    Uvek vam je neko drugi kriv! Aman ljudi, dal ste toliko glupi ili se samo pravite ja stvarno nzm. Mi nemamo ni jednu cistu reku. Svaka reka je zagadjena i puna smeca, otpadne vode pustamo u reke. Sume i mesta pored puteva su takodje pune smeca. Al Srbi se valjda time ponose. Valjsa nam to navika i lepo je Srbinu da ga zovu svinjom??? Al jbga takva smo drzava. Bedna i jadna, sta drugo i ocekivati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA