≫ 

Biba Struja se sprema da pusti milion volti kroz sebe kako bi stvorio laser: To je njegov najopasniji poduhvat do sad

Sposobnost da bez većih teškoća može da preživi strujni udar otkrio je u bravarskoj radionici u Simićevu, gde je kao sedamnaestogodišnjak učio zanat

  • 5

Jedna od prvih stvari koje naučimo kao deca je da ne guramo prste u utičnicu. Ali, kako bi život izgledao da znamo da nas struja ne može povrediti? Jedan čovek je to saznao.

Slaviša Pajkić, zvani Biba Struja, sposoban je da provodi struju i svesno je kontroliše. Zbog moći koju je slučajno otkrio kao tinejdžer, Biba čitav život eksperimentiše sa strujom i dokazuje sebi i drugima svoje sposobnosti.

Izložio je samog sebe naponima od 20 000 V i dvaput ušao u Ginisovu knjigu rekorda - a sada to planira da učini ponovo. Za treći rekord želi da kroz svoje telo sprovede milion volti i tako stvori laserski zrak.

Biba Struja Printskrin: Youtube/Supertalent

Slaviša Pajkić je rođen 1957. godine u selu Poljane kod Požarevca.

Sposobnost da bez većih teškoća može da preživi strujni udar otkrio je u bravarskoj radionici u Simićevu, gde je kao sedamnaestogodišnjak učio zanat. Kako sam kaže, kad se pokazalo da bez teškoća dodiruje žice pod naponom, dok drugi šegrti doživljavaju strujne udare, vlasnik radionice ga je iz straha oterao. Vremenom se za njegovu sposobnost pročulo, pa je 1981. nekako stigao do Nemačke, gde je svoju veštinu pokazivao po diskotekama.

Tada je postao redovan gost svih domaćih i stranih televizija, a njegov trik sa prženjem viršli u rukama malo ko nije video tih godina.

VIDEO: On je Biba struja iz Bosne

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    6. jun 2019 | 10:58

    Flash!! Aaahaaaa!!! Bravo bibo legendo!!!!

  • Milorad

    6. jun 2019 | 12:36

    Ja mislim da je Bibu struju napravio vanzemaljac. Tako bi drebali da izgledaju van zemaljci, a ne kako slikaju i zamišljaku zemaljci.

  • A

    6. jun 2019 | 11:01

    Ljudskoj gluposti nema kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA