Humanost i drugarstvo pre skupe garderobe: Maturanti iz Vrnjačke Banje pokazali veliko srce (FOTO)

Inicijativu da učestvuju u humanitarnoj akciji dao je Vladimir Odarenko, a zdušno ga je podržalo i 17 drugara iz odeljenja, sakupivši oko 60.000 dinara

  • 3

Da je matura ispit zrelosti, pokazali su na delu učenici IV4 odeljenja, kulinarski tehničari, Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje. Dilemu gde će usmeriti novac, prvobitno namenjen kupovini maturskih toaleta, nisu imali, od trenutka kada je pre mesec dana pokrenuta akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za lečenje njihove nešto mlađe drugarice, učenice iste škole.

Stajlingom za proslavu maturske večeri nisu bili okupirani, već su skupa odela i prateći asesoar, zamenili jednostavnim belim majicama.

Inicijativu da učestvuju u humanitarnoj akciji dao je Vladimir Odarenko, a zdušno ga je podržalo i 17 drugara iz odeljenja, sakupivši oko 60.000 dinara.

humani maturanti I bele majice mogu da budu elegantne, Foto: Privatna arhiva

- Ideja je došla spontano, prilozi su bili visine od 1.000 do 5.000 dinara, koliko je ko mogao. Nadam se da smo pokazali da odelo ne čini čoveka, već vera, humanost i želja za nečim značajnijim i korisnijim - kaže Vladimir i kao što je rekao pokojni Patrijarh Pavle "Budi ponosan što si ispao čovek, vratiće ti onaj ko treba"…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    6. jun 2019 | 16:59

    Za primer! Da su živi i zdravi još 100 godina. Stvarno lepa vest.

  • Baba Vera

    6. jun 2019 | 16:50

    Deco svaka cast.Bog vas poziveo.Dali ste primer i stsrijima.

  • Džoni

    6. jun 2019 | 17:21

    Svaka čast deco,lepo je pročitati o ovako humanom gestu U današnje vreme,kada uglavnom zlo I zavist vlada I kada je većina zaboravila kako je pre svega biti čovek.Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA