Cela Požega strepi od jednog deteta: Teroriše vršnjake, a u torbi nosi više noževa od knjiga. Pretukao je direktorku i rođenu majku

U Ministarstvu prosvete su za "Alo" rekli da su upoznati sa situacijom u toj školi i da su tamo već poslali tim za borbu protiv nasilja

  • 30

Čitava Požega danima bruji o nezapamćenom skandalu koji se dogodio u Osnovnoj školi "Emilija Ostojić", kada je đak šestog razreda pretukao direktorku te osmoletke i svoju rođenu majku.

Kako "Alo" saznaje, incident se dogodio nakon što je direktorka Mirjana Vasilijević pozvala na razgovor majku problematičnog dečaka, koji prema rečima nekoliko sagovornika "Aloa" godinama maltretira decu u školi, ali i van nje.

- Trinaestogodišnji dečak je lokalni kauboj koji zlostavlja svu decu u školi, ali i po čitavoj Požegi. U torbi nosi više noževa nego svezaka i knjiga i čini se kao da su sva deca njegovi taoci - navodi izvor blizak školi.

On napominje da je veliki problem to što ovaj incident nije prijavljen policiji.

- Pre nekoliko dana, u prostorijama škole nasrnuo je na majku i direktorku. Povike iz kancelarije čulo je obezbeđenje, koje je jedva uspelo da ga obuzda - kazao je izvor.

- Škola je pokazala veliku slabost da se izbori sa ovim nasilnikom, jer niko nije prijavio incident, iako čitava Požega priča o njemu. Mi smo malo mesto i takve stvari je nemoguće sakriti, a roditelji su ogorčeni na rukovodstvo škole, jer ni nakon poslednjeg ekcesa nije reagovalo. Dete koje je jednom prilikom pretukao završilo je u bolnici - uverava izvor "Alo".

Međutim, kada su novinari ovog lista pozvali Mirjanu Vasilijević, direktorku OŠ "Emilija Ostojić", da prokomentariše saznanja o dečaku, ona je rekla da ima "pametnija posla" nego da priča o toj temi.

MINISTARSTVO: DIREKTOR KOJI NE PRIJAVI NASILJE BIĆE SMENJEN

U Ministarstvu prosvete su za "Alo" rekli da su upoznati sa situacijom u toj školi i da su tamo već poslali tim za borbu protiv nasilja.

- Danas ćemo imati sastanak sa roditeljima i predstavnicima škole kako bismo pokušali da rešimo problem. Kao što smo ranije isticali, svaki direktor koji ne prijavi nasilje u školi biće smenjen - navode u Ministarstvu.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    7. jun 2019 | 19:46

    Treba malom majmunu svaki dan po tri puta trideset po turu, biće ko curica....

  • Hulk

    7. jun 2019 | 18:23

    Omlatite ga da ne moze da sedi na guzici i da vidis djaka za primer...

  • Ha ha

    7. jun 2019 | 19:16

    Sad ce tim protiv nasilja da kazni sve osim tog delikventa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA