Još jedno spasovdansko čudo: Zdravom radniku u Nišu odjednom je stalo srce, a imao je sreće što su oni dežurali "iza ćoška"

Radnik je pred lekarima dobio napad, izgubio je svest i prestao da diše

  • 9

Ekipe niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dežurale su na jučerašnjem skupu organizovanom povodom početka izgradnje višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, i samo zahvaljujući tom spletu okolnosti spasen je jedan radnik angažovan na asfaltiranju Bulevara Nikole Tesle.

Njega je zadesio srčani zastoj, ostao je bez svesti, ali je u najkraćem mogućem roku reanimiran, jer se ekipa Hitne pomoći našla u blizini ali zahvaljujući medicinskoj ekipi koja se zadesila u blizini, uspešno reanimiran.

Dr Dragiša Aleksić, šef ekipe koja je spasila život čoveku kome je pozlilo tokom radova, objašnjava da je njihovo prisustvo uobičajeno na mestima gde se očekuje veći broj ljudi te da su se u trenutku drame nalazili na uglu ulica Aleksandra Medvedeva, gde je postavljan kamen temeljac i Bulevara Nikola Tesla, koji se asfaltira nakon nedavne vojne parade.

- Pozvale su nas kolege tog radnika kazavši da se ne oseća dobro. Isprva njegovo stanje nije delovalo dramatično, čučao je ali je bio svestan. Odjednom je pred nama dobio napad, izgubio je svest i prestao da diše. Odmah smo primenili reanimaciju koja je bila uspešna pa se na sreću sve dobro završilo - priča Aleksić.

Aleksić kaže da je prava sreća da se njihova ekipa nije zatekla u blizini.

- Nakon što smo ga stabilizovali, pozvali smo drugu ekipu koja ga je prebacila do Urgentnog centra - nastavlja Aleksić i dodaje da je četvrtak bio veoma težak dan zbog velike količine vlage u vazduhu.

Nakon završetka dežurstva, Aleksić je otišao do Kliničkog centra da se raspita o pacijentu.

- Ustanovljeno je da zahvaljujući adekvatnoj i blagovremenoj intervenciji nije bilo nikakvih posledica po njegovo zdravlje. Pregledali su ga specijalisti, uključujući i neurologa koji su ustanovili da je sa njim sve u redu pa je otpušten kući. Saznao sam da čovek ima četrdesetdevet godina te da je iz Prokuplja a da radi u Nišu. Eto imao je sreće, tog dana je bio Spasovdan, možda ima neke simbolike u tom njegovom spasavanju - kazao je Aleksić.

Inače, baš na Spasovdan u jednom prokupačkom selu, čudom je preživeo čovek kojeg je direktno pogodio grom.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E ovako

    7. jun 2019 | 20:55

    Zdrav a stalo srce. Oh, šta ću sve da pročitam....

  • Tt

    7. jun 2019 | 21:46

    Reanimiran i otpusten kuci istog dana?

  • Bio sam prisutan kao kolega tog momenta sve pohvale za ekipu da nisu bili ko zna šta bi se desilo

    7. jun 2019 | 21:29

    ,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA