≫ 

Đorđe voli svoje ovce, ali ne toliko da bi im instalirao TV: Godinama već bije bitku da dokaže da ovčice ne gledaju TV program u štali (VIDEO)

On pretplatu godinama unazad plaća po osnovu brojila za električnu energiju koje se nalazi u štali, a u kojoj, naravno, nema televizor

  • 7

Đorđe Delić iz Bioske, sela kod Užica, svoje penzionerske dane provodi baveći se stočarstvom. Njegove ovce imaju lepo uređenu štalu. Ali, ono zbog čega je Đorđe "slučaj" za televiziju je činjenica da mu za taj objekat u kom drži ovce stiže TV pretplata, navodi TV 5 iz Užica.

On pretplatu godinama unazad plaća po osnovu brojila za električnu energiju koje se nalazi u štali, a u kojoj naravno nema televizor.

- Dva puta sam išao u RTS i popunjavao obrazac i ostavljao ih dole u sandučetu. I ništa ne vredi! Sad sam dobio papir da svakih šest meseci moram slati na uvid, da bi imali oni uvid u potrošnju struje. slao sam i fotografije... - priča Đorđe Delić.

OVCE NISU ZAINTERESOVANE ZA TV PROGRAM

Računi za struju su skromni u skladu sa potrošnjom koja je mala s obzirom da je reč o štali. Delić je rešen da više ne plaća pretplatu za televizijski program, iako je reč o iznosu od 200 dinara, jer kako kaže, televizor u štali nema, a i ovce nisu zainteresovane za televizijski program.

Iako ovčice uživaju svaku udobnost u štali, pa im je tu i iće i piće, slama, ušuškane su i na suvom, jedino bi još, za razbibrigu, mogao da im zafali televizor. A ako stočar uskoro ne bude oslobođen pretplate za TV koji nema, moglo bi da se desi kao u onoj narodnoj "Ako ne možeš da ih pobediš...", pa bi ovčice ipak mogle da dobiju TV koji bi mogle da gledaju uveče, pred spavanje.

Pogledajte prilog TV 5:

(Telegraf.rs / Izvor: TV 5)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    8. jun 2019 | 09:11

    Kaze da najradije gledaju zadrugu i parove.

  • Meda

    8. jun 2019 | 08:44

    Samo u Srbiji su potrebne godine i pun kamion papira da nekom dokazes da si u stvari živ iako te neko proglasio mrtvim jer je neobrazovan pa mu se desila greska,i ovaj covek ce imati muke da dokaze obicnu glupost jer su neki glupaci doneli takav zakon da moras platiti 200 din mesecno,zalosno!!

  • Rhoi

    8. jun 2019 | 09:04

    Đorđe je u pravu stoposto ni u raznim garažama gde postoji brojilo niko ne gleda TV. Uzimanje para na ovakav način vređa zdrav razum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA