≫ 

U školi u Aleksandrovcu samo plač hodnicima odjekuje: Učenici su ispleli venac u obliku srca za svoju drugaricu (14) koja je preminula (FOTO)

Prolaznik je devojčicu M. Z: odmah kolima prebacio do Doma zdravlja u Aleksandrovcu

  • 9

Osnovna škola "Aca Aleksić" iz Aleksandrovca zanemela je kada se pročula vest o smrti učenice M. Z. (14). U školskom dvorištu i učionicama muk i plač, a u zbornici nastavnici sa suzama održali su komemoraciju.

Njeni drugovi ispleli su venac u obliku srca. Fotografija preminule devojčice sa vencem u kosi uramljena je i postavljena pored buketa, a iznad nje su brojne uspomene, među njima i zajednički potpisi i poruke celog odeljenja. Na jednoj od njih je i potpis devojčice koja je preminula u ponedeljak, nakon što je izgubila svest na putu, kada je krenula na trening.

RAZREDNA: MOLILA SAM SE DA NIJE TAČNO

- Kada su mi javili, samo sam se molila da nije tačno – kaže nastavnica fizike, razredni starešina Manda Knežević.

OSNOVNA škola “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu danas je najtužnija škola u Srbiji Drugovi iz odeljenja pletu venac, Foto: Sofija Babović

Ona kaže da su se tog dana videle, i da je devojčica bila srećna i nasmejana.

- Svi su bili srećni, a ona, nasmejana, kao i uvek. Verujte da je nikada nisam videla namrštenu i neraspoloženu. Na svakoj njenoj fotografiji je osmeh – kaže ova nastavnica.

Odlazak u porodicu predstavnika škole bio je veoma težak. Tu scenu zatekli smo i ispred kuće porodice, koja je zamolila za privatnost.

MALE SPORTISTKINJE ZAJEDNO IŠLE NA TRENING

Kako su nam ispričali u školi, devojčica tog dana trebalo da se nađe sa drugaricama i da zajedno odu na trening odbojke. To je bila skoro svakodnevna praksa malih sportistkinja. A onda je devojčica nađena bez svesti.

Prolaznik je odmah kolima prebacio do Doma zdravlja u Aleksandrovcu. Pacijentkinja je hitno sanitetom u pratnji dva lekara i medicinskog tehničara transportovana do Opšte bolnice u Kruševcu, ali pokušaji reanimacije, na žalost, nisu dali rezultata.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu naložilo je obdukciju.

VIDEO: Stan strave u Beču gde su pronađene mrtve bliznakinje sa majkom iz Srbije

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA