≫ 

Rekli su "Smrt svim srpskim izdajnicima" i bacili farbu na tablu zahvalnosti američkoj vojsci u Nišu

Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju kaže da je ogorčen ispoljenim primitivizmom

  • 88

Za sada nepoznati počinioci bacilli su noćas konzervu sa farbom na ploču zahvalnosti američkoj vojsci postavljenoj juna prošle godine na zgradi Klinike za kardiohirurgiju u Nišu, povodom donacije od 400.000 evra ovoj zdravstvenoj ustanovi. Napad se dogodio oko tri sata iza ponoći, kada su, prema svedočenju radnika obezbeđenja, mladić i devojka hitnuli limenku sa plavom bojom na zgradu, nakon čega su pobegli uzvikujući: "Smrt svim srpskim izdajnicima".

Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju kaže da je ogorčen ispoljenim primitivizmom koji ocenjuje kao deo negativne klime stvorene u Srbiji prema Americi tokom poslednjih meseci.

- Posle ovoga što se desilo, možemo da očekujemo bombe… Jer kako drugačije tumačiti napad na ustanovu namenjenu lečenju najtežih bolesnika. Opremom koju je američka vojska obezbedila do sada je operisano više od 500 pacijenata sa juga Srbije, i na taj način spasen im je život. Samo od početka ove godine operisano je 200 ljudi sa stopom smrtnosti ispod dva odsto. Ponosni smo na saradnju koju imamo sa našim američkim prijateljima, zahvalni smo im na podršci i izvinjavamo se na skrnavljenju obeležja na našoj zgradi – kazao je Milić.

Kazao je da se protiv ove zdravstvene ustanove vodi kontinuirana hajka čak i na štetu pacijenata.

- Pre desetak dana neko je sa naše liste čekanja skinuo 28 bolesnika jer su navodno operisani iako nisu ni ušli u bolnicu. To je praktično njihova osuda na smrt, jer ih mi više ne vidimo, jer ih nema na spisku i neće biti ni pozvani na operaciju. Ne shvatamo zbog čega se to radi, obavestili smo nadležne koji su nam kazali da nikakva šteta nije nastala za kliniku. A, šta je sa pacijentima, šta je sa štetom koja je njih zadesila – pita se Milić.

Niška policija je potvrdila da im je prijavljeno da je došlo do oštećenja fasade na zgradi Klinike za kardiohirurgiju te da se radi na rasvetljavanju tog događaja.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. jun 2019 | 13:49

    Zapad zbog krsenja UN povelje bombardujuci Srbiju i sa osiromasenim uranijumom 1999 je nacinio neprocenjivu stetu u rusenju infrastrukture,ubijanju civila i psihicki tesko povredio celu Srbiju a od osiromasenog uranijuma imamo masovno umiranje od raka,sto vlada Srbije krije od sopstvenog naroda . 400.000 € nije nikakva donacija ako se zna sta je zapad 1999 uradio Srbiji i obestecenje koje nije dosad isplaceno Srbiji . Zapad duguje Srbiji u vise stotina miljardi ............... €€€.€€€.€€€.€€€.€€€ BRAVO ZA HRABRU DEVOJKU I MOMKA,ZASAD SE STALO NA FARBAMA !

  • 👤

    15. jun 2019 | 11:56

    400.000 и одмах табла на, по слици бих рекао, главном улазу у зграду. И то ни мање ни више него табла америчке војске. За 400.000? А камо табле за све оне који су животе уткали у Вашу установу докторе. Све лекаре, техничаре, особље. Канта фарбе и народ називате примитивцима. За 400.000 докторе? Мнооогооо више они нама дугују. Милијарде долара штете коју су нам направили. А о људским животима не треба ни причати. Колико ли су само ти, како их назвасте, Ваши амерички пријатељи, само "посла" обезбедили српским онколошким клиникама. Полако докторе. Ваши амерички пријатељи очигледно нису и пријатељи овог јадног, напаћеног народа.

  • Jaca

    15. jun 2019 | 14:05

    Amerikanci, a pogotovo američka vojska, NISU I NIKAD NEĆE BITI naši prijatelji.! Mizernim donacijama ne mogu umanjiti zlo koje su naneli našem narodu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA