≫ 

Posle eksplozija oluja u regionu, nevreme prešlo granicu i stiglo u Srbiju: Prva na udaru Subotica

Kada pristigne ta vlažna i nestabilna vazdušna masa iz regiona, naš deo atmosfere će reagovati burno

  • 7

Snažna oluja sa obilnim pljuskovima već je zahvatila Suboticu, a u toku noći proširiće se i na još neke delove Srbije. Reč je o eksploziji oluja u Hrvatskoj, Bosni i Mađarskoj koje polako stižu i u našu zemlju.

- Jedan deo već je okrznuo sever Bačke i to područje Subotice gde ima pljuskova sa grmljavinom. U Srbiji je jako toplo, oko 34 stepena, i kada pristigne ta vlažna i nestabilna vazdušna masa, naš deo atmosfere će reagovati burno. Doći će do stvaranja snažnih oblaka kumulonimbusa koji će doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom i grad. Biće ih na području Vojvodine, naročito u Bačkoj i Sremu, a mogući su i na području Podrinja, Mačve, zapadne i jugozapadne Srbije - kaže za Telegraf.rs Đorđe Đurić, meteorolog "Wheather2umbrella".

Jaki pljuskovi mogući su i na širem području Beograda. Nestabilno vreme i grmljavinske nepogode u Srbiji se očekuju sve do srede.

VIDEO: Snimak iz vazduha pokazuje užas poplave u Dragačevu

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leo

    16. jun 2019 | 19:21

    Zajstavljaj na granici.

  • Milica

    16. jun 2019 | 20:11

    U Subotici nije bilo nista..malo vetar duvao i cao

  • Aleksandar

    16. jun 2019 | 22:01

    U Subotici nije palo deset kapi kise duvao je vetar i malo je grmelo Sombor bez kise za sada i bez grmljavina. Malo kise palo oko Tavankuta. Ovako je za sada. Nemojte paniciti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA