≫ 

"E, Srbijo, zar vas nije sramota": Reke nam se dave u smeću. Ovaj snimak sa Đerdapa boli

Snimci đubreta koje se bace u reke u Srbiji se sve češće mogu naći na društvenim mrežama, a posebno je to postalo učestalo tokom nedavnog poplavnog talasa

  • 45

Na društvenim mrežama se pojavio novi snimak na kome se, kao i u prethodnim slučajevima, vidi kako su reke u Srbiji pune smeća.

Prizor je snimljen na Đerdapu 1, a muškarac koji je snimao čitavu scenu nije mogao da veruje šta vidi.

U vodi je bila velika količina raznog smeća i granja, što nije bio nimalo prijatan prizor za oko, niti je ovako nešto dobro i po okolinu.

- E Srbijo zar vas nije sramota. Toliko đubreta i svega je stiglo na Đerdap 1. Sad zbog vas mi tri meseca nemamo kuću, moramo da čistimo ovde ova s*anja što sta bacali svuda. Kako vas nije sramota - kaže glas na snimku.

Snimci đubreta koje se bace u reke u Srbiji se sve češće mogu naći na društvenim mrežama, a posebno je to postalo učestalo tokom nedavnog poplavnog talasa.

Podsećamo da je snimak iz Novog Pazara izazvao veliki broj negativnih komentara.

Na snimku koji je šokirao javnost vidi se kako bager izvlači punu kašiku smeća iz reke, a onda ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta!

Od nadležnih se moglo čuti da se takav postupak obavlja s razlogom, pa da čak ima i svoj stručni naziv - "razmuljivanje". Bagerista je, kažu stručnjaci, zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode.

Isto tako, sve nas je uznemirio i snimak sa reke Lugomir, gde je smeće bukvalno zaustavilo tok vode.

Lugomir je reka koja protiče kroz centralnu Srbiju. U delu gde prolazi pored Jagodine, ljudi se godinama žale da iz nje dopire nesnosan smrad.

Čak i ako se vozite putem autom i prozori su zatvoreni, nemoguće je disati. Smeće koje pluta rekom, ili, ako ćemo govoriti realnije - zaustavlja tok reke - godinama se taloži. Snimci, fotografije, apeli...

Čini se da ništa nije dovoljno da nas ošamari i natera da se trgnemo iz bahatosti koja nas je obuzela.

VIDEO: Bananama, đubretom i urlicima protiv vozača koji telefoniraju u vožnji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    17. jun 2019 | 08:15

    Sramota ovdje odavno ne stanuje... Nego treba Srbina dobro po džepu lupiti, pa da vidiš kako smo kulturni... Isto kao švabe i ostali....

  • Biljka

    17. jun 2019 | 08:19

    Ne dave nam de samo reke, nego i ulice kojima brizni vlasnici setaju svoje pse, pa ih puste da vrse nuzdu a da ne sklone izmet, vec ga ostave da po njma gaze deca i drugi. Juce sam bidela dve devojke koje su vodile svoje pse. Posle nuzde na trotoaru, samo su se okrenule levo i desno da li ih neko vidi. A kada sam ih upitala zasto to ne pokupe, bez reci su nastavile svojom putem. Da je to na zapadu, kod kuce bi ih vec cekala kazna!

  • miki

    17. jun 2019 | 08:46

    Nikako da se neko na vlasti seti da kao u Nemačkoj ili Hrvatskoj donese zakon o reciklaži plastičnih flaša i na osnovu njega pri vraćanju flaše da npr. 5 dinara za svaku flašu dobiješ .Za mesec dana nebi bilo ni jedna plastične flaseu prirodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA