≫ 

Veče pred polaganje matematike među decom kružili zadaci: Oni veruju da je to test za danas (FOTO)

Zadaci su pisani rukom

  • 38
Zadaci iz matematike

Foto: Privatna arhiva, Pixabay

Zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature, večeras su počeli da kruže među osmacima. Jedna od zabrinutih majki kaže za Telegraf.rs da strahuje da test iz matematike nije "procurio" kao što je to bio slučaj 2013. godine.

mala matura, matematika

Foto: Privatna arhiva

- Moj sin je ove zadatke dobio preko vajber grupe koju ima sa drugarima iz škole. Deca su ubeđena da su to zadaci za sutrašnji test i odmah su počela da ih rešavaju - priča ova majka.

mala matura, matematika

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, mali maturanti danas su polagali test iz srpskog jezika, a sutra će od 9 do 11 sati polagati test iz matematike.

Matematika

Foto: Privatna arhiva

Najveći skandal izbio je kada su 2013. godine testovi za malu maturu procureli pre polaganja i prodavali se na ulici za 2.000 dinara. Ovaj strašan propust očigledno je ostavio traga i na budućnost, jer se svake godine, pa i ove, ista sumnja javlja iznova.

VIDEO: Na polaganju srpskog nije bilo nikakvih "nezvaničnih" odgovora

(M. L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    18. jun 2019 | 00:04

    Aman,pustite vise decu na miru!Srecno !

  • Ivana

    18. jun 2019 | 08:54

    Ovo nije majka, vec lazni moralista I cinkaros!!! Nikada ovo ne bih uradila svom detetu! Sram je bilo! I pustite decu vise na miru, skola ih samo zaglupljuje, nastavnici katastrofa, sistem star preko 30 godina a svet se ubrzano razvija! Plus pubertet, mislite da je njima lako!? Ludilo u glavi I telu im se odvija!

  • Goca

    18. jun 2019 | 08:52

    Ova mama je stvarno kobila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA