≫ 

7 dana će sevati i pucati, izdato novo upozorenje RHMZ: Izbegavajte opasna mesta, ovo su crvene zone

Samo jedan dan očekuje se verovatno mirno vreme

  • 14

Jučerašnje nevreme koje je preko dana, a potom i uveče ponovo pogodilo prestonicu Beograđanima nije dalo mira, sevalo je i pucalo na sve strane, struja je nestajala na momente, a upravo takvo vreme u celoj Srbiji očekuje se sve do 25. juna.

Gde će se stvarati pljuskovi, grad i pucati gromovi teško je predvideti.

- Zadržaće se nestabilno i sparno, uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar, sa najmanjom verovatnoćom u petak. Količina padavina izrazito neujednačena - navodi se u upozorenju koje je izdato sve do 25. juna.

NEvreme u Beogradu Jučerašnje nevreme, Foto: Profimedia, lighting maps.org

Do podneva nije očekivano veće nevreme, osim u brdsko-planinskim predelima gde je moguća retka pojava kiše sa pljuskovima i grmljavinom. Nešto posle podneva grmljavina je zahvatila južne delove zemlje.

Tako da, narednih dana ne polazite nigde bez kišobrana, ali važno je i da se čuvate udara groma, koji u ovom periodu nije zanemarljiva opasnost.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Našu @majanikolicmaja ni grmljavina ne može izbaciti iz takta 😉 Ne bojimo se grmljavine 😂 @prvatelevizija #thunderstruckОбјава коју дели 150 minuta (@150minuta) дана

Izbegavajte otvoren prostor, boravak ispod usamljenih stabala, ne koristite fiksni telefon dok grmi i nemojte puniti svoje telefone, jer električno pražnjenje može preko utičnica da se prenese i na kućne aparate.

Nevreme u Beogradu Foto: Profimedia, lighting maps.org

"Crvene" zone u Beogradu su Kalemegdan, Ada Ciganlija, priobalje, fudbalski tereni i lokalni putevi udaljeni od naselja.

Ove godine u Srbiji je zabeležen jedan udar groma kod Prokuplja sa srećnim završetkom, dok je u Severnoj Makedoniji poginuo muškarac. Grom je udario i u jednu kuću kod Čačka, kao i u biblioteku u Žitorađi.

VIDEO: Grmi, seva, oluja sve nosi: Stravično nevreme pogodilo Beograd

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 45

    19. jun 2019 | 13:45

    Udari sinoć grom u asvalt pored samafora na raskrsnici blokova 62-63 i 44-45. Pre mesec dan u zemlju u bloku 61 ( ispred Gagarna), kako pored tolikih gromobrana?

  • Q Q

    19. jun 2019 | 14:55

    udario grom u biblioteku u Žitorađi? tačno gde baš baš nikog ne može da ugrozi

  • Lucifer 1RS

    19. jun 2019 | 13:13

    Kako će tek biti kada dođe dan Sv.Ilije gromovnika,biće vatrometa na radost svih koji bi da nešto proslave ,ali i na žalost onih koji su načinili neki greh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA