≫ 

"Nismo mi ničija mašina": Đaci objasnili zašto su zapalili sliku ministra Šarčevića

Oglasili su se mali maturanti, optuženi da su povezani sa politikom

  • 23

Mali maturanti koji već dva dana protestuju ispred Ministarstva prosvete tražeći poništenje mature i ostavku ministra Mladena Šarčevića, optuženi su da su povezani sa politikom i raznim pokretima. Ove optužbe usledile su nakon što je na današnjem protestu zapaljena ministrova slika. Đaci su redakciji Telegrafa.rs objasnili zašto su to učinili i njihov odgovor prenosimo u celosti:

"U ime većine, il mogu reći svih đaka osnovnih škola želim reći da je kompletno apsurdno da ljudi za nas pričaju da smo deo raznih pokreta i da smo samo nečija “mašina”. Smatram da smo proteste lepo započeli, al naravno kao na svakim uvek će biti agresivnijih i napadnijih ljudi, kao i danas.

Maturanti, protest

Jedna od parola, Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Očigledno je primljeno k’srcu to što smo danas spalili sliku ministra, al šta se očekuje od nas kad ništa drugo neće da nas sasluša. Mi smo prvo mirno došli i samo tražili da se popravi greška za koju mi nismo krivi.

Došla su danas deca iz srednjih škola koja su rekla da nas podržavaju, a samo to iskoristila da predvode grupu dece koja žele ono najbolje za sebe, da bi zablokirali grad. Manipulisani smo i nije nam dato ni da iskažemo ono što želimo. Kažete da smo mi budućnost ove države, a zato ne smemo da se držimo sopstvenog stava jer smo maloletni. Mi ispaštamo zbog tuđe greške, a ne daju nam ni da je popravimo."

VIDEO: Navodni mali maturanti spaljuju sliku ministra prosvete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    19. jun 2019 | 23:03

    Svaka nit svakodnevnog zivota je politika jer DRUGI ODLUCUJU a oni su instrument TAKVE POLITIKE ! PODRSKA DECI I RODITELJIMA I OSTAVKA OVOG NAZOVI MINISTRA !

  • Vosa

    19. jun 2019 | 23:25

    Ukraden test, pokusali da falsifikuju maturski ispit...i sta tu ima da se protestuje?! Balavci. Bolje bi bilo da se obrazuju nego da glume revolucionare. (nisam pristalica ove vlasti)

  • P.S

    19. jun 2019 | 23:28

    Klinci su danas debili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA