≫ 

Ozbiljno upozorenje posle jučerašnjeg potopa, važi do 25. juna: Ovi delovi Srbije su prvi na udaru

Ovako vreme zadržaće se sve do 25. juna

  • 2

Na snazi je i dalje upozorenje RHMZ-a nakon nezapamćenog nevremena koje je juče pogodilo Srbiju, a tokom kojeg su naročito Beograđani ostali zatečeni haosom koji je usledio nakon obilnih padavina. Današnja pretnja građanima Srbije je lokalna pojava obilnih pljuskova sa gradom, a ovakvo vreme zadržaće se do 25. juna.

RHMZ upozorava da će se nestabilno i sparno vreme uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovlјavati obilne plјuskove, kratkotrajan grad i jak vetar sa najmanjom verovatnoćom tokom sutrašnjeg dana (21.06.).

vreme četvrtak 20. jun Padavine u celoj zemlji Printskrin: Weather2umbrella

U prepodnevnim satima očekuje se u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, a količina padavina biće izrazito neujednačena.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar će uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 32 stepena.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno, posle podne i uveče sa lokalnim  pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.  Najniža temperatura oko 20 stepeni Celzijusa, a najviša oko 31 stepena.

Ovako je nevreme izgledalo juče u prestonici:

PROGNOZA ZA 7 DANA

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 28. juna, u subotu u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava pljuskova i grmljavine. 

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u nedelju i početkom naredne sedmice ponovo i u ostalim krajevima nestabilno s čestom pojavom pljuskova i grmljavina sa uslovima za lokalne  grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Od srede, 26. juna, očekuje se postepena stabilizacija uz manji porast temperature.

VIDEO: Kiša je u jednom trenutku juče prestala da pada, ali automobili i autobusi su i dalje plivali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    20. jun 2019 | 14:53

    Meteorološka prognoza još postoji ?

  • Др

    20. jun 2019 | 15:43

    Па, стварно , овај СНС.... Док они нису дошли на власт , време никада није било овакво! Сви, бре, на улице!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA