"Nije dete ništa krivo": Direktor škole o sinu Igora S., koji je ukrao test iz matematike

- Zbog krivice jednog čoveka, mnogi su izvrnuti ruglu. I to je tužno - ocenio je direktor škole

  • 21
Osnovna škola Karađorđe

Škola "Karađorđe"; otac Igor koji je ukrao testove / Foto: Telegraf, Facebook

- Dete nije ni za šta krivo i mi smo tu da mu pružimo podršku posle svega što se dogodilo. Danas je polagao matematiku s vršnjacima i sve je proteklo regularno - kaze za Telegraf.rs Milan Žegarac, direktor OŠ "Karađorđe", u koju ide đak čiji je otac, Igor S, osumnjičen da je u štampariji ukrao test iz matematike.

Direktor je za naš portal napomenuo da mu je žao što su se u centru afere našle mnoge škole, koje su izvrnute ruglu time što su pominjane imenom, kao i što su se prosvetni radnici pominjali kao mogući krivci.

- Zbog krivice jednog čoveka, mnogi su izvrnuti ruglu. I to je tužno - ocenio je Žegarac, napominjući da se njegov kolektiv potrudio da atmosfera u školi ostane ista i da đaci ne osete ni delić tenzije usled svega što se dogodilo.

U trenutku kad je Telegraf obišao skolu (oko 11.30), ona je bila sablasno pusta. Osmaci su odmah nakon polaganja požurili kućama, jer je i njima dosta stresa sa kojim su bili prinuđeni da se nose ove nedelje.

Osnovna škola Karađorđe

Osnovna škola "Karađorđe"/ Foto: Telegraf

Iako je test ukrao otac đaka iz škole "Karađorđe", zadaci su vrlo brzo došli i do ostalih škola u gradu, pre svega, onih u Novom Beogradu i Zemunu. Test je osvanuo na društvenoj mreži Instagram, ali je posle toga širen preko đačkih vajber grupa.

Podsetimo, osmaci su u ponedeljak polagali završni test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, i sve je prošlo bez ikakvih problema, da bi se istog dana, a veče pred polaganje testa iz matematike, u javnosti pojavili rukom pisani zadaci sa rešenjima, a koje je Telegraf.rs imao prvi objavio.

Preliminarni rezultati završnih ispita očekuju ih već u petak, 21. juna od 8 časova, a biće istaknuti u osnovnim školama.

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 08 do 16 časova u osnovnim školama, a dva dana kasnije, u ponedeljak, i u okružnim komisijama.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27. juna, do osam sati ujutru, nakon čega tokom naredna dva dana sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će učesnicičiniti u svojim matičnim osnovnim školama.

U koju srednju školu su "upali", saznaće 7. jula, a sledeća dva dana planirana su za upis.

VIDEO: Afera mala matura: Šarčević moja ostavka je stalno na stolu

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markić

    20. jun 2019 | 12:38

    Samo je učinio medveđu uslugu detetu! Biće na stubu srama a otac dugooo u zatvoru!

  • Milan

    20. jun 2019 | 13:10

    Pravda za Tatu!

  • Zora

    20. jun 2019 | 14:05

    Taj test treba ukinuti, i deca da se upisuju po ostvarenom uspehu u osnovnoj skoli, sto je i realno i ispravno. Nego i deca i roditelji se ubise jureci deca uspeh a roditelji da skupe dovoljno para za casove. Uvek ce biti neko ko ce se praviti pametan i uraditi nesto prtiv zakona. Ukinuti testove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA