≫ 

Rezerve krvi su na minimumu, davaoci ovih grupa treba hitno da se jave jer drugi ne mogu da čekaju

Broj organizovanih akcija davanja krvi tokom leta je smanjen

  • 5

Zavod za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da se odazovu pozivu za davanje krvi jer su rezerve na minimumu.

Zavod u saopštenju dodaje da je broj organizovanih akcija davanja krvi tokom leta smanjen, kao i odziv građana zbog sezone godišnjih odmora, školskog raspusta i visokih temperatura.

U ovom trenutku, napominju, najpotrebniji su davaoci A pozitivne krvne grupe i davaoci koji imaju A, B i AB negativnu krvnu grupu.

- Pozivamo sve zdrave, punoletne građane mlađe od 65 godina da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, svakog dana od 7 do 19 h, u Urgentnom centru od 9 do 16 h ili u ekipama na terenu - zaključuje se u saopštenju Zavoda za transfuziju krvi Srbije.

VIDEO: Vladan Milojević dao krv u akciji Delija

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Satanista 1 RS

    20. jun 2019 | 14:04

    Ko treba da je zabrinut za rezerve,davaoci ili oni koji treba da organizuju prikupljanje krvi,pa ako već imate besplatnu sirovinu budite radni i korektni prema davaocima i problem rešen.

  • Carapan

    20. jun 2019 | 13:07

    Pa zabranili ste davanje krvi u transfuziji u Krusevcu od prosle godine pa sada kukate. Sami ste krivi. Razmislite malo sta radite, pre nego donesete odluku.

  • Hr

    20. jun 2019 | 14:28

    Nije dobro primati tudu krv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA