≫ 

Sraman snimak kruži internetom: Tri momka obijaju crkvu u Novom Pazaru i ismevaju svetinju (VIDEO)

Sumnja se da su oni razvalili vrata zvonika najstarijeg spomenika crkvene arhitekture na prostoru Srbije, Crkve "Svetih apostola Petra i Pavla" u Novom Pazaru

  • 4

Društvenim mrežama kruže snimci obijanja Crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u Novom Pazaru. Na videu se vidi skrnavljenje tog istorijskog spomenika, a počinioci su uhapšeni.

Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su dvojicu 18. godišnjika, B. P. i Z. P. i sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz Novog Pazara zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju.

Crkva, Novi Pazar, obijanje Foto: Printskrin Youtube/

Sumnja se da su oni razvalili vrata zvonika najstarijeg spomenika crkvene arhitekture na prostoru Srbije, Crkve "Svetih apostola Petra i Pavla" u Novom Pazaru, iz kojeg nisu ništa otuđili.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanja do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštila je PU u Novom Pazaru.

Treba napomenuti da je ta crkva je jedna od najstarijih spomenika hrišćanske kulture na području Balkana, kao i da je pod Uneskovom zaštitom.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    21. jun 2019 | 08:32

    Izgleda kad su muslimani onda su momci,to su bre kokosari vec sad se uce da mrze sve sto je srpsko.

  • Ljupka

    20. jun 2019 | 23:43

    Sramota, pa nije to obična provala a njihovi roditelji su im kupili telefone da znaju gde su im deca, džeparac je bas poslužio, daleko su stigli da nigde ne doguraju. Ignoranti.

  • Kiza

    21. jun 2019 | 11:37

    Ne dao dragi Bog da Srbi urade nesto ovako uveliko bi avioni nato-a nadlijetali zemlju!!!Shvatite Srbi,morate se cuvati ove pogani kojom ste okruzeni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA