≫ 

Zar zbog ove reči da Uroša izbodu usred Niša? Ovo je majica zbog koje je dobio nož u leđa

Na majici piše "antifašistička akcija"

  • 26

Vest da je jedan mladić iz Negotina izboden usred Niša i to samo zato što je odbio da skine majicu na kojoj je pisalo "antifašista" odjeknula je čitavom Srbijom.

Sada se, povodom tog incidenta, na fejsbuku oglasio i prijatelj izbodenog mladića.

- Juče je Uroš sa prijateljem pio pivo na keju. Nosio je majicu koju je kupio tokom semestra studiranja u Španiji, na kojoj je pisalo "antifascista" (na slici ispod je upravo ta majica). To na srpskom (nećete verovati) znači antifašista - objasnio je Miloš Bošković.

A onda je izneo sav apsurd ove situacije, rečima koje bi bukvalno i malo dete moglo da razume.

- Antifašisti su fini ljudi: oni veruju da fašizam i nacizam uopšte nisu dobre pojave, kao i da je mnogo lepo što Hitler nije dobio rat. Antifašisti smo svi mi, moglo bi se reći. Posle svih strahota Drugog svetskog rata, jako je teško ne biti antifašista - pisao je on.

Ipak, dodaje, juče se našla ekipa "koja smatra da je Hitler mnogo dobar čika, kao i da je prava šteta što Evropom sada ne vlada Treći rajh".

- Rekli su Urošu da im se ne sviđa majica, pa su ga onda uboli nožem dva puta. Napali su i njegovog druga koji je bio sa njim. Uroš je trenutno u Kliničkom centru u Nišu, oporavlja se, a ja se pitam zašto sam ja još uvek u ovoj zemlji i ovom gradu. Ako ima neki psiholog koji leči od totalno iracionalnog lokal-patriotizma, molim da se javi, hvala. Uroše, begaj negde, ne traći živce, a kamo li sopstveni život - napisao je Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    23. jun 2019 | 08:19

    Pa dobro, gde je otišla ta Srbija??? Živeli Partizani, smrt fašistima i nacistima i njihovim simpatizerima i smrt domačim izdajnicima, žoharima poput ovih što su ga izboli.Uvek bile kukavice, kukavice su i njihovi potomci.Istorija se ponavlja, sva sreća pa ima naš normalnih još dovoljno dosta da se obračunamo sa njima.

  • @#$

    23. jun 2019 | 09:20

    Nazalost fasisam se povampirio i u Evropia a evo u ovakvim slucajevima i kod nas. Pitam se kada ce na red doci i povampirenje Crnih trojki pa sve one koji ne misle kao oni da Z...?

  • Rastko

    23. jun 2019 | 09:17

    Realnost zivota u danasnjici ma na kojoj tacki sveta ziveli osim u netaknutoj prirodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA