≫ 

Olivera Zekić: Nisam za ukidanje rijalitija, jedino rešenje je da REM direktno kažnjava emitere

Na ulicama Beograda i još 10 gradova Srbije u toku je potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa

  • 23

Članica saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas FoNetu da je jedini način da se reguliše problem rijaliti programa u Srbiji taj da se REM-u omogući direktna naplata kazne emiterima.

Zekić je navela da se u saradnji sa OEBS priprema takvo zakonsko rešenje. Ona je istakla da REM Prekršajnom sudu pošalje na stotinu prijava, a da se naplati svega 10 odsto kazni. Zekić je ocenila i da su mere koje REM ima u praksi "smešne".

Rijaliti Parovi, Seksovizija Brojni građani Srbije traže ukidanje rijaliti programa Foto: TV Happy

Prema njenim rečima, nisu problem samo televizije koje emituju rijaliti programe, već i ostali mediji, pre svega print izdanja, koja to prenose. Zekić ukazuje i na to da mediji priču nastavljaju i nakon samog emitovanja nekog rijaliti programa, pa nastavljaju da prate životne priče nekadašnjih učesnika.

Problem vidi i u emitovanju rijaliti programa na YoTube kanalima, nad kojim REM nema ingerenciju.

Ona je ponovila da nije za ukidanje rijaliti programa, jer to smatra vidom cenzure. Kako je ranije prenela televizija N1, na ulicama Beograda i još 10 gradova Srbije u toku je potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa. Akciju sprovode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i inicijativa "Srbija u pokretu".

Cilj je da za sedam dana prikupe 30 hiljada potpisa, kako bi skupština uzela u razmatranje izmene Zakona o elektronskim medijima.

VIDEO: Suzani pozilo u Zadruzi, obezbeđenje je iznelo napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malina

    24. jun 2019 | 14:15

    Potpisujem i trazim da se zvanicno naj losija emisija parovi ukida pod hitno i najstrozije kazni zbog desavanja zadnjih dana a i ranije.?

  • Marinela

    24. jun 2019 | 14:14

    Molim vas da objavite gde može da se potpiše online peticija za UKIDANJE RUJALITIJA I gde može da se potpiše ova peticija tj u kojim gradovima

  • Dragan

    24. jun 2019 | 16:32

    Odraz i sliia društva u Srbiji nažalost.Što se tiče tog programa uveo bih pretplatu pa neka gleda ko hoće.A li što se tiče farme i parova ukinio bi ih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA