≫ 

Zastrašujuće scene u Klinici za infektivne bolesti: Zidovi se raspadaju, sa plafona curi voda

Nevreme je pogodilo i onako već uništenu zgradu Klinike

  • 39

Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, nakon strašnog nevremena koje je juče zadesilo prestonicu, još jednom je pokazala da je jedno od najvećih rugla srpskog zdravstva.

Da se zidovi ljušte, a fasada raspada, javnosti više nije nepoznanica, a danas se pojavio i snimak na kojem se vidi da ova zdravstvena ustanova prokišnjava.

Zaposleni, očigledno nemoćni, nisu imali drugog izbora osim da postave krpe po podu i lavore u koje će voda nastaviti da se sliva. Sablasni prizori iz bolnice snimljeni su i objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk.

Povodom ovako nedopustivog stanje Klinike za infektivne i tropske bolesti, poslali smo pitanja Ministarstvu zdravlja, ali odgovore još nismo dobili.

Klinika za infektivne i tropske bolesti Printskrin: Facebook/Zorica Zoja Mladenović

Kako se ova zdravstvena ustanova već godinama nalazi u katastrofalnom stanju, Telegraf.rs je i ranije slao pitanja Ministarstvu zdravlja, tačnije početkom maja ove godine, kada su se slike užasa i horora iz Klinike pojavile na Fejsbuku.

Klinika za infektivne i tropske bolesti Printskrin: Facebook/Zorica Zoja Mladenović

Tom prilikom su za Telegraf.rs rekli da će uskoro ova bolnica dobiti potpuno nov izgled, čime će dugogodišnji problem ove zdravstvene ustanove od izuzetne važnosti za naš zdravstveni sistem konačno biti rešen.

- Zahvaljujući izuzetnom razumevanju i podršci Ministarstva zdravlja i uprave Kliničkog centra Srbije, a uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja, rekonstrukcija i izgradnja nove Klinike za infektivne bolesti omogućiće dostizanje svetskih standarda koje zahteva savremena infektologija u našoj zemlji. Trenutno se radi na izradi projektnog zadatka, nakon toga projektovanje i ostale pripremne aktivnosti, da bi građevinski radovi, za koje se predviđa da će trajati 5 godina, otpočeli ove jeseni - naveli su iz Ministarstva.

Klinika za infektivne i tropske bolesti Printskrin: Facebook/Zorica Zoja Mladenović

Kako su objasnili, Klinika će biti rekonstruisana kroz faze, kako bi se omogućio nesmetan rad i zbrinjavanje pacijenata.

- U protekle dve i po godine obavljeni su radovi na obnovi magistralnih vodova grejanja u dve zgrade, Paviljon I i II, kompletno je rekonstruisan deo krova nad delom intenzivne nege, deo spoljašnje stolarije zamenjen je novom PVC stolarijom na odeljenjima hepatitisa - rekli su iz Ministarstva za Telegraf.

Oni su poručili da je rekonstruisan deo odeljenja VI, gde je sređena i bolesnička trpezarija, i reinstalisan je sistem magistralnih cevi grejanja, sa novim manometarskim i ventilskim sistemom kontrole. Takođe, kažu i da je urađena sanacija i obnova prijemnotrijažnog odeljenja sa boksevima za pregled pacijenata, sanacija toaleta te da su započeti unutrašnji radovi na hodniku.

VIDEO: Komšije pokazuju šta sve rade štićenici u Domu za lica ometena u razvoju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolesnik

    24. jun 2019 | 17:39

    Dali smo za Notr Dam molionče, za kojekakve sumanute ideje još i više, a narod neka crkava, to je refofma zdravstvenog sistema. Nikad nam nije bilo bolje u novinoj istoriji...

  • Kompletna

    24. jun 2019 | 17:20

    Zgrada je zarazna i infektivna ovo je sramota da bolnica u 21 vijeku ovako izgleda i to još u glavnom gradu države??!!Vi bi ste u EU ??!!

  • PRINCIPijalan

    24. jun 2019 | 17:15

    Mora da je i to jedna od mnogobrojinih renoviranih bolnica sa kojima se nas vodja toliko hvali. NapredDNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA