≫ 

Srbija je još nekoliko sati pod žutim meteoalarmom: Jako nevreme danas se očekuje u ovim krajevima

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti potencijalno opasno

  • 12

Srbija je jutros osvanula pod žutim meteoalarmom, a upozorenje RHMZ-a na jake pljuskove sa grmljavinom na snazi je od ponoći i trajaće do kraja dana.

Prema najnovijem upozorenje, objavljenom u tačno 15 sati i 11 minuta, jaka oblačnost iz oblasti rumunskog dela Banata će se u narednih sat, dva premeštati ka Južno Banatskom okrugu donoseći plјuskove sa grmlјavinom. Odnosno, oblačnost koja na području Bavaništa i Kovina uslovlјava plјuskove sa grmlјavinom u narednih sat vremena će se premeštati ka istočnim i jugoistočnim delovima Beograda (Vinči i Vrčinu). Takođe kratkotrajni plјuskovi se očekuju i na teritoriji Pančeva i okoline, na jugu Banata i na jugoistoku Srbije. 

U poslepodnevnim satima doći će do jačanja ove oblačnosti i u zapadnim, centralnim i južnim krajevima koja će uslovlјavati plјuskove i grmlјavinu, a samo na istoku će se zadžati pretežno sunčano.

Prema ranijoj najavi Hidrometeorološkog zavoda danas će se zadržati nestabilno vreme sa ređom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom.

Napominju da će to upozorenje važiti do 26. juna, u 9.27 sati, jer su u toku noći moguća kiša i kratkotrajni grad. RHMZ je izdao i najavu da je do 14. 37 na zapadu Srema, u Podrinju i Pomoravlju moguća lokalna pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom.

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti potencijalno opasno.

Vremenska prognoza, RHMZ

Foto: Printskrin RHMZ

Vreme će biti toplo i sparno, duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima i jak, severni. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, u pojedinim delovima grada povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren severni vetar. Jutarnja temperatura biće 20 stepeni, najviša dnevna oko 30.

Od srede sledi potpuni obrt i stabilizacija vremena.

Poslednja dva dana Srbija je bila pod udarom jakog nevremena, u 19 opština u Čačku je proglašeno vanredno stanje. Kritično je bilo i u Borči, koja je većim delom poplavljena.

VIDEO: Voda u Borči se ne povlači, ulice blokirane, kuće poplavljene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA