≫ 

Nenad koga je udario grom otkrio čega se poslednjeg seća: Začuo se prasak, a telefon ostao neoštećen

Grom je najverovatnije direktno udario u dva električna brojila na banderi u komšiluku, a Nenad je bio indirektna žrtva

  • 6

"Do bolnice se ničeg nisam sećao. Onda sam odjednom video da sam prikačen na aparate. Poslednje što pamtim je da sam obuo jednu patiku, a drugu, očigledno, nisam stigao da obujem." Ovako se Nenad Cvetićanin (21) polako priseća kako je izgledao dan kada ga je u predsoblju porodične kuće u Kuli udario grom. Kulom je tada protutnjalo strašno nevreme. Nenad se spremao da izađe. Međutim, iznenada, dok se obuvao u predsoblju kuće, osetio snažan pritisak u glavi i jak bol u levom uvetu, posle čega se više ničeg nije sećao.

- Bio je na stepeništu i obuvao patike kad se začuo strahovit prasak, kojem su prethodili zviždanje i šištanje svih električnih aparata u kući. Iz sobe je izletela naša ćerka, koja je brata pokušala da povrati od šoka, ali on nije reagovao. Pozvala je oca, koji je bio u komšiluku, pa su Nenada odvezli u Hitnu pomoć - priča Nenadova majka Radmila.

Ona je s posla požurila u Hitnu pomoć, gde je Nenadu konstatovan samo povišen pritisak, ali je upućen u Opštu bolnicu u susednom Vrbasu, jer ni sa kim nije mogao da komunicira. Tamo je zadržan do ponedeljka popodne, kad je otpušten, jer je počeo da odgovara na pitanja.

Grom je, po svemu sudeći, direktno udario u dva električna brojila na banderi u komšiluku, ispred dveju kuća porodice Marić, a Nenad je bio indirektna žrtva. U domu Cvetićanina su zbog udara groma prestali da rade bojler i kompjuter, a u kućama Marića svi aparati koji su povezani sa strujom i antenom.

MOBILNI TELEFON NIJE KRIV

Nenadova majka je u prvom trenutku pomislila da je njen sin privukao grom jer je razgovarao mobilnim telefonom. Međutim, telefon je potpuno neoštećen ostao u Nenadovom džepu, iako nije bio isključen.

VIDEO: Stravičan udar groma zatresao celu ulicu

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica24

    25. jun 2019 | 13:53

    Grom je udario pored njega, ne u njega, ne bi ostao ziv sta pricate.

  • Realno

    25. jun 2019 | 14:19

    Pa mobilni ionako ne privlaci gromove. Jedino kada je na punjacu. Pogotovo ne danasnji mobilni telefonu. pre 15tak godina je i znalo da udari u telefon ali jednom u 10000 slucajeva.

  • Sremac

    25. jun 2019 | 14:48

    Ili dobijes 7 na loto,u ili te udari grom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA