Zorana (8) je za vreme rata čuvala grčka porodica, tražili su se skoro 30 godina. Sada sledi susret

Da bi pronašao dečaka, Teodoros Carikidis kucao je na mnoga vrata

  • 5

Malog Zorana, srpskog dečaka iz Bosne, sina poginulog borca, koji je imao samo 8 godina za vreme rata 1992., čuvala je jedna grčka porodica, a Grk Teodoros Carikidis iz Katerinija tri godine bio mu je kao otac.

Dečak Zoran išao je u školu sa Teodorosovom decom, ali se kasnije odselio i njihov kontakt polako je počeo da se gubi.

Posle gotovo tri decenije, Grk se oglasio na društvenim mrežama sa željom da pronađe malog Zorana koji danas više i nije tako mali (ima oko 35 godina). Ipak, s obzirom na to da nije zapamtio dečakovo prezime, Grku je to dodatno otežalo potragu.

Da bi ga pronašao, Teodoros je kucao na mnoga vrata. Najpre se obratio školi u koju je Zoran išao, ali nije našao podatke o njemu. Zatim je kontaktirao sa kancelarijom gradonačelnika u Kateriniju, ni tamo nije dobio informacije o Zoranu koje su mu bile potrebne. Ista stvar se dogodila i kada je informacije tražio  u ispostavi ambasade Republike Srbije u Solunu.

Tako je Teodoros došao na ideju da svoju potragu za Zoranom podeli na društvenoj mreži i za samo jedan dan, dečak je pronađen.

Ispostavilo se da je i on isto tražio čoveka koji je o njemu brinuo godinama. Njih dvojica su se čuli i dogovorili se da se ponovo sretnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divna

    26. jun 2019 | 14:06

    Ovo je divna vest. Samo da se sto pre sretnu.Ova vest vraca veru u ljude,humanost,dobrocinstvo

  • Boyana

    26. jun 2019 | 14:44

    Hvala dragom Bogu i hvala nesebicnom bratskom grckom narodu za sve sto su uradili i rade i dalje za nas srbe! Divnoooo!

  • Lea

    26. jun 2019 | 15:03

    Sva sam se najezila, zavoli covek I nikad ne zaboravi.Bas lepo sto se traze I sto ce se uskoro sresti.Lepo je procitati tako nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA