Mali maturanti, kao i uvek, najmanje poena imali iz matematike: Problem u nastavnicima ili programu?

Deca su ove godine najviše žalbi podnela na 18. zadatak iz matematike

  • 4

Mali maturanti ove godine su, u odnosu na prošlu, najgore uradili kombinovani test, izjavila je pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković.

Nedeljković je za TV Prvu rekla da su mali maturanti uradili ove godine matematiku bolje nego lane, dok su na testu iz srpskog jezika postigli rezultat slican prošlogodišnjem.

Međutim, kako je navela, maturanti su, ako se gledaju pojedinačni rezultati ovogodišnjih testova, najmanje poena ove godine imali iz matematike.

Nedeljković je, ipak, naglasila da je to uobičajeno.

- Uvek matematika daje najlošije rezultate u školi, deci je najteže da urade matematiku - rekla je Nedeljkovićeva, dodajući da treba promeniti pristup u učenju matematike.

OŠ Laza Kostić Foto: Marko Jovanović

Ona je dodala da u školama ima dobrih profesora matematike, ali je navela da je potrebno preispitati program i stručna usavršavanja zaposlenih u školama, a decu naučiti da ne uče napamet.

Nedeljkovićeva je navela da je ove godine podnet uobičajen broj žalbi, od dve-tri do 12 žalbi po školi, najviše na 18. zadatak iz matematike.

Na pitanje da li je odlaganje testa iz matematike poremetilo male maturante, ona je rekla da ne veruje, dodajući da su rezultati pokazali da su test iz matematike deca uradila bolje nego prošle godine.

- Razgovarala sam s decom, oni kažu da su imali vremena da provežbaju još malo i da je test iz matematike bio lakši nego što su očekivali - navela je Vesna Nedeljković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    26. jun 2019 | 12:03

    Matematika je zlo, oduvek sam je mrzeo, isto kao I hemiju I fiziku! Gomila bespotrebnog gradiva koje ti nikad u zivotu ne treba!

  • T

    26. jun 2019 | 13:43

    Zar je merilo znanja i licnosti matematika?Neka deca nisu talentovana za matematiku vec za neke druge predmete

  • Nastavnica

    26. jun 2019 | 20:41

    Problem je u potpunoj nezainteresovanosti učenika. Neke je mrzelo i da pročitaju zadatke. U školi samo čekajuda zvoni da bi divljali. Ocene čekaju, nikakav trud ne ulažu. Trećina dece se zalaže, za ostale se stvarno brinem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA