≫ 

Kad je Dragica videla brata Hrvata na pragu, skamenila se: Pričala nam je o susretu posle 34 godine

Dragicu Zarić je posle 34 godine odvojenosti preko naše reportaže pronašao polubrat iz Zagreba Stipo Jeleč

  • 10

- Kad sam ga videla na vratima okamenila sam se! Isprva nisam mogla da ga prepoznam, ipak je prošlo 34 godine. Ugojio se, oćelavio... Ali kad sam shvatila ko je, nisam mogla da obuzdam emocije! Mislila sam da će se sroljati!" - počinje priču Dragica o susretu sa davno izgubljenim bratom, koji ju je prepoznao gledajući našu reportažu o  o dvema ženama koje žive u zarđalom vagonu u Železniku.

Stipe Jeleč nedavno je iz Zagreba došao u Beograd, u želji da ponovo vidi svoju sestru. Posle više od tri decenije neviđanja, krenuo je iz Zagreba u Beograd u želji da ponovo zagrli sestru. 

- Sve te godine pokušao sam nekako saznati što je s njima, jesu li žive gde žive, kako žive... Raspitivao sam se, ali nikad nisam dobio nikakav odgovor - rekao je Stipo pred kamerama emisije "Provjereno".

Došao je u Beograd, zakucao na vrata njihovog oronulog doma u Sublinskoj ulici i ostavio dve žene bez teksta. Da ona postoji, saznao je kao dečak od drugih sestara, jer strogi otac nikad nije govorio da je imao ćerku sa drugom ženom. Sreli su se samo jednom, a zatim su im se putevi potpuno razdvojili.

- Obradovala sam se više nego da mi je ko rekao: “Tvoj je ceo Beograd!” Čak sam i zaboravila šta mi je sve pričao koliko su me preplavile emocije. On je bio dečak u srednjoj, osnovnoj školi kad smo se poslednji put videli, a ja sam imala 12, možda 13 godina. Tad nas pokojna strina upoznala na jednom vašaru u obližnjem selu. Koliko sam bila brbljiva, nisam htela ni da ga vidim. “Kakav pa brat! Idi beži tamo!” Nisam volela očevu drugu porodicu jer mi je on ostao u lošem sećanju, mnogo je pio - priča Dragica za Telegraf.rs.

Babe u vagonu Ekipa Telegrafa je u maju bila kod majke i ćerke u vagonu u kojem žive, Foto: Telegraf.rs

Danas je situacija, kaže, mnogo drugačija. Ponovni susret je u njoj izazvao samo najlepša osećanja.

- Čuli smo se pre, možda šest godina i on mi je tad obećao da će doći, tako da se nisam iznenadila što me je potražio. Nismo ni stigli da se ispričamo kako treba, sve je bilo nekako brzo. Mnogo mi je bilo žao kad je morao da krene nazad u Zagreb. Nekako, volela bih da može da nađe posao ovde u Beogradu, pa da se viđamo stalno - iskrena je Dragica, dok njena majka Kata dodaje da je Stipe i nju pozitivno iznenadio.

- Nisam ga poznavala, ali sam mu se obradovala kao rođenom bratu! Zvala sam ga da dođe na useljenje, kad se iselimo iz vagona. Ovde ne mogu ni da ga ugostim kako dolikuje - kaže Kata, pokazujući na oronulu unutrašnjost zarđalog vagona, koji je ovim ženama trenutno jedini dom.

Kakve emocije su doživele Dragica i Kata, kao i da li je Stipe pokušao da im pomogne pogledajte u videu na početku teksta. 

VIDEO: Pogledajte našu reportažu, koja je naterala Stipa Jeleča da krene u potragu sa sestrom

(Ivana Nedić/ivana.nedic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kata

    5. jul 2019 | 19:01

    Kako zivot zna biti surov....

  • Silvija

    5. jul 2019 | 20:59

    Kakav Beograd,kakva opstina Beograd,dozvoliti da narod ovako zivi,Sramota ,ove dve zene nisu intersantne za Beograd,koliko jos ovakvih ljudi zive u okolini Beograda a koliko ima praznih stanova i kuca ?Nismo mi da drugima pomazemo ,to vreme je proslo,sada svako za se sebeMaterijalizam,sebicnost to vlada u celom svetuFamilije se nepoznaju zbog materijalizmaZalosno za ove dve zene,zalosno za ljude i okolinu,zalosno za Srbiju

  • Tamara

    5. jul 2019 | 19:51

    Otisla baba u inostranstvo u Srbiju za boljim zivotom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA