• 6

Vodič za kupanje "za dž" u Srbiji: U ovim gradovima možete besplatno na bazene, ali postoje uslovi

Pojedini gradovi u Srbiji besplatno kupanje obezbeđuju za decu, vukovce, studente...

  • 6

Kupališna sezona uveliko je u jeku, a velike vrućine napunile su bazene, te se gotovo svuda, posebno vikendima, traži ležaljka viška.

Da biste se rahladili ovog leta na bazenima, iz džepa uglavnom morate da izdvojite od 100, pa do 500 dinara, u zavisnosti od toga u kom gradu Srbije živite, da li studirate ili radite...

Ipak, postoje i oni gradski bazeni na kojima je brčkanje u vodi potpuno besplatno za one koje ispunjavaju određene uslove.

BEOGRAD - U prestonici je kupanje besplatno na rekreativnom bazenu plivališta "Košutnjak", i to sredom uz đačku knjižicu za đake osnovnih i srednjih škola.

Takođe, tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana i besplatna škola plivanja za đake koji preuzmu vaučere od Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Program plivanja traje od 17. juna do 31. avgusta, a biće održan u dva ciklusa, od 17. juna do 24. jula i od 25. jula do 30. avgusta. Obuka plivanja biće realizovana svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro na rekreativnom bazenu plivališta Košutnjak.

POŽEGA - Besplatna škola plivanja za najmlađe organizuje se i u Požegi. Najmlađi posetioci bazena koji još nisu naučili da plivaju imaju priliku da to učine potpuno besplatno.

KIKINDA - Ulaznice za odrasle na kikindski otvoreni bazen su 200 dinara, za decu stariju od 5 godina 150, ali je ulazak za mališane mlađe od 5 godina besplatan.

JAGODINA - U ovom gradu je na bazenima u Akva parku besplatan ulaz cele sezone za studente koji studiraju u Jagodini i one iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima Srbije i inostranstvu. Ulaz za odrasle je 500 dinara, a za decu do 12 godina 300.

ZRENJANIN - Cena ulaza na gradski bazen u Zrenjaninu je 150 dinara za odrasle i 100 dinara za decu do 12 godina. Ipak, Zrenjanin nagrađuje vukovce koji uz đačku knjižicu imaju besplatan ulaz. Besplatno rashlađivanje imaju i sva deca sportisti koji aktivno treniraju u nekom sportskom klubu.

Bazen, Djacka knjizica

Foto: Promo, A. Nalbantjan

ŠABAC - Na gradskom bazenu u ovom gradu ulaznice su besplatne za decu do 7 godina. Za one malo starije, od 7 do 16 godina - 100 dinara, a za odrasle 200.

SUBOTICA - U otvorenom bazenu "Dudova šuma" deca do 5 godina imaju besplatan ulaz. Mališani od 5 do 10 godina, takođe uz pratnju starije osobe, plaćaju ulaz 50 dinara. Ulaznica za odrasle posetioce je 110 dinara, a za penzionere 50 dinara. Vikendom su ulaznice nešto skuplje, te ulaznica za decu košta 100 dinara, a za odrasle 150 dinara.

VALJEVO - Sportsko - rekreativni centar u Petnici mesto je gde se Valjevčani najčešće rashlađuju. Ulazak na ovaj bazen besplatan je za mališane mlađe od 3 godine. Celodnevna ulaznica za boravak u petničkom kompleksu za odrasle košta 250 dinara, a ulaznica na bazen od 15 sati staje 170 dinara.

(D. S.)

Komentari

  • Pecaros sa save

    Na Novom Beogradu postoji kartica uz koju cela porodica moze besplatno da udje na bazen a sa tom karticom deca eobijaju paketice i poklone za novu godinu!!!svaka cast Aleksandru Sapicu Novi Beogdad je uz njega...

  • Sara

    Subotica nikakvih pogodnosti nema, plus je grad jako skup s'obzirom na prosečna primanja u tom kraju. Teško onima koji žive tamo. Država samo vidi Beograd, Novi Sad i Niš, a ostale ne mogu ni da nađu na mapi.

  • Eeee

    Ja ovde nista ne nadjoh za DŽ...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima