Ponos Srbije: Milica iz Arilja do juče nije znala ruski, a sada je najbolji student u Moskvi

Njoj će za uspešno studiranje i najviše ocene biti dodeljena prestižna "crvena diploma", koja se može nazvati i "diploma sa počastima" koju u Rusiji dobijaju samo najistaknutiji studenti

  • 9
Milica Krcevinac Foto: Facebook/Milica Krcevinac

Milica Кrčevinac iz Arilja proglašena je za najboljeg studenta master studija Ruskog državnog univerziteta društvenih nauka (RGGU).

Dvadesetpetogodišnja Milica je u Moskvi završila master na smeru "Brend menadžment u reklami i odnosima sa javnošću". Na svečanoj ceremoniji dobila je diplomu i simbolični ključ najboljeg studenta RGGU.

Milici će u utorak za uspešno studiranje i najviše ocene biti dodeljena prestižna "crvena diploma", koja se može nazvati i "diploma sa počastima" pošto je u Rusiji dobijaju samo najistaknutiji studenti.

Takođe, Milica je osim za visoke rezultate nagrađena i za društvenu aktivnost i pomoć u organizaciji naučne delatnosti RGGU.

- Presrećna sam jer je obrazovanje za mene jedna od najvažnijih stvari u životu. Mogu slobodno da kažem da sam tokom studiranja dala 100 odsto sebe. Studiranje na drugom jeziku za mene je bio veliki izazov, naročito jer ruski jezik nisam znala pre dolaska u Rusiju. Кroz svakodnevne situacije i studiranje usavršila sam ga do najvišeg nivoa - rekla je Milica Кrčevinac za RTS.

Za razliku od većine vršnjaka, sa diplomom najboljeg studenta Milica se vraća u Srbiju gde će primeniti stečeno znanje.

Milica Кrčevinac je rodom iz Arilja, a osnovne studije završila je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA