• 9

Ponos Srbije: Milica iz Arilja do juče nije znala ruski, a sada je najbolji student u Moskvi

Njoj će za uspešno studiranje i najviše ocene biti dodeljena prestižna "crvena diploma", koja se može nazvati i "diploma sa počastima" koju u Rusiji dobijaju samo najistaknutiji studenti

  • 9

Milica Кrčevinac iz Arilja proglašena je za najboljeg studenta master studija Ruskog državnog univerziteta društvenih nauka (RGGU).

Dvadesetpetogodišnja Milica je u Moskvi završila master na smeru "Brend menadžment u reklami i odnosima sa javnošću". Na svečanoj ceremoniji dobila je diplomu i simbolični ključ najboljeg studenta RGGU.

Milici će u utorak za uspešno studiranje i najviše ocene biti dodeljena prestižna "crvena diploma", koja se može nazvati i "diploma sa počastima" pošto je u Rusiji dobijaju samo najistaknutiji studenti.

Takođe, Milica je osim za visoke rezultate nagrađena i za društvenu aktivnost i pomoć u organizaciji naučne delatnosti RGGU.

- Presrećna sam jer je obrazovanje za mene jedna od najvažnijih stvari u životu. Mogu slobodno da kažem da sam tokom studiranja dala 100 odsto sebe. Studiranje na drugom jeziku za mene je bio veliki izazov, naročito jer ruski jezik nisam znala pre dolaska u Rusiju. Кroz svakodnevne situacije i studiranje usavršila sam ga do najvišeg nivoa - rekla je Milica Кrčevinac za RTS.

Za razliku od većine vršnjaka, sa diplomom najboljeg studenta Milica se vraća u Srbiju gde će primeniti stečeno znanje.

Milica Кrčevinac je rodom iz Arilja, a osnovne studije završila je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo.

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

  • Salamander

    Imamo mi jos takvih talenata u inostranstvu treba ih otkriti svaka cast devojki.

  • N

    Lepe oci

  • mima

    lepa vest, pozdrav milici i sve najbolje u zivotu

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima