Ova Srpkinja je najjača žena u Evropi i upravo se sprema za Švarcenegerovo takmičenje (VIDEO)

Sportom je počela da se bavi pre samo 5 godina, kada je na nagovor muža otišla u teretnu da se "malo zategne"

  • 1
Jelena Marinkovic Foto: Facebook/Jelena Marinkovic

Jelena Marinković (35) iz Knjaževca, majka je dvoje dece i najjača žena u Evropi, koja u teretanu ne ide bez crvenog ruža. Inače svetska rekorderka u GPC federaciji u bench press-u.

Jelena je u svet sporta ušla tek sa 30 godina, na nagovor muža. Upravo je smršala 30 kilograma i želela je malo da se zategne. Jedino što je odmah znala jeste da ne želi da gubi vreme na tegiće kakve obično daju nežnijem polu. Jedan njen prijatelj prepoznao je njenu želju da diže veće terete, pa ju je ohrabrio da se sprema takmičarski.

- U teretanu idem ful skockana, jer svaki trening se odnosim sa strahopoštovanjem. Crveni ruž je postao moj zaštitni znak i bez njega ne idedm u teretanu. Čini da se osećam moćno i dominantno, da mislim da sam jača i da mogu da odradim sve tog dana - rekla je Jelena za BBC.

Nakon samo pet godina postala je najsnažnija dama starog kontinent, koja je na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu (powerlifting) oborila rekorde u tri discipline - benč presu, čučnju i ded liftu.

Iz čučnja diže 150 kilograma, a ovim razultatima plasirala se na "Arnold klasik", takmičenje koje organizuje Arnalod Švarceneger u Ohaju 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA