≫ 

Požar u fabrici "Knauf" u Surdulici: Zbog gustog dima, ljudi jedva dišu (VIDEO)

U fabrici navode da su zaposleni brzo reagovali i da nema povređenih

  • 2
Surdulica, dim, požar Foto: Printskrin/Facebook

Cela Surdulica ovog jutra bila je u dimu jer je u fabrici "Knauf" u Belom polju kod Surdulice, kako kaže predsednik surduličke Skupštine Novica Tončev, izbio požar. U fabrici niko ne odgovara na pozive, policija kaže da im požar nije prijavljen, a nemaju ni informacije da li je neko povređen.

Narodni poslanik i predsednik surduličke Skupštine Novica Tončev kaže za Južne vesti da je njemu rečeno da je izgorela proizvodna linija, da nema opasnosti, ali da je jako zabrinut zbog cele situacije, zbog čega je, ističe, poslao ekološkog inspektora na lice mesta.

Surduličani su, kako sami pričaju, u strahu i ističu da jutros u gradu nije moglo da se normalno diše. Stanojko Stanisavljević, predstavnik Udruženja “Udahni duboko”, kaže da je prilično zabrinut, te da je republičkoj inspekciji prosleđen materijal, pa se očekuje da se ustanovi šta se desilo i koliko je zaista opasno.

Podsetimo, zbog materija koji izlaze iz dimnjaka fabrike "Knauf Insulation" koja se već godinama nalazi na teritoriji Opštine Surdulica, a koje su, prema tvrdnjama građana, opasne po njihovo zdravlje, organizovano je više protestnih šetnji Surduličana.

FARBIKA "KNAUF": PORAST TEMPERATURE U SISTEMU ZA HLAĐENJE 

U fabrici kamene vune kompanije "Knauf Insulation" u Surdulici navode da je jutros, u jednom od kanala sistema za hlađenje, došlo do porasta temperature što je ukazivalo na mogući požar, koji je brzom intervenicijom zaposlenih sprečen i nema povređenih.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, odgovorna lica su, poštujući proceduru ustanovljenu u takvim situacijama, pristupila gašenju vatre.

- Jedna od uobičajenih radnji u ovim slučajevima je i puštanje velike količine vode u sam sistem za odvod gasovitih proizvoda sagorevanja, što je izazvalo pojavu velike količine vodene pare koja je kuljala iz dimnjaka - navodi se u saopštenju Knaufa.

Situacija je, kažu, brzom intervencijom i zalaganjem svih odgovornih i zaposlenih u kompaniji Knauf, rešena oko 8.20 časova. Ističu da nema povređenih, kao i da je sprečen eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta.

Iz kompanije navode da će naknadno biti utvrđeni tačni razlozi tog incidenta i javnost će o njima biti blagovremeno obaveštena.

- Iskreno žalimo ukoliko je ova situacija uznemirila javnost, i još jednom ponavljamo da nema razloga za brigu, jer je incident rešen. Kada budu utvrđene činjenice zašto je do incidenta došlo, ponovo ćemo se obratiti javnosti - kažu iz kompanije Knauf.

(Telegraf.rs/juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    8. jul 2019 | 12:25

    Da li u ovoj državi postaji neko ko je normalan?Gde to ima da fabrika gori a da policija,vatrogasci nisu obavešteni?A onda fabrika izbaci saopštenje da je sve u redu,i da nema opasnosti po zdravlje,a pravi se staklena vuna?Gradjani Surdulice probudite se!!!

  • Postnatovsko zagadjenje

    8. jul 2019 | 18:03

    НАТО нам је оставио загађење а после агресије ми дочекујемо инвеститоре и не питамо како ће заштити животну средину. Довољно је да примене мере у складу са европским стандардима. Наравно да треба утрошити нова средства, те се они не обазиру како ће се то одразити на здравље околног становништва. Главно је питање ко им је дао дозволу да изнад града пуштају отрове кроз димњаке без филтера?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA