≫ 

YUTA: Turističke agencije nisu dužne da vrate novac putnicima koji su trenutno na Halkidikiju

Vanredna situacija u pogođenim područjima ukinuta je u četvrtak u 21 sat

  • 19
Halkidiki, nevreme, Grcka Foto: Tanjug/AP

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije se povodom sinoćnih nepogoda u Grčkoj obratila grčkoj turističkoj organizaciji i Ministarstvu turizma Grčke i dobila povratnu informaciju da će vanredna situacija na Halkidikiju i konkretno na području Nea Mudanje ukinuta večeras u 21 sat.

Kako se navodi u saopštenju koje su izdali Ministarstvo turizma Grčke i grčka turistička organizacija, otklonjene su sve okolnosti koje onemogućavaju boravak turista i ne postoje objektivni razlozi za odlaganje ili prekid putovanja.

Iz Jute pak navode da turističke agencije nisu dužne da onima koji su se zadesili na letovanju u Grčkoj tokom razornog nevremena vrate novac.

Turistička agencija, pasoš, pare Turističke agencije nisu u obavezi da vrate novac gostima sa Halkidikija Foto-ilustracija: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF

- Agencija nema obavezu da povrati novac, otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su putevi raščišćeni - rekao je Aleksandar Seničić, direktor Jute.

U saopštenju se, između ostalog navodi da sve nadležne institucije rade sve kako bi turistima bile na raspolaganju i omogućile normalan boravak u Grčkoj.

Prema njihovim tvrdnjama, nema prijavljenih većih problema u hotelima i drugim tipovima smeštaja kada su turisti u pitanju, u olujom pogođenom području. Svaka i najmanja šteta će biti otklonjena u najkraćem vremenskom roku.

Situacija je pod kontrolom, nadležne ekipe otklonile su sve kvarove i štetu na putevima i na električnim instalacijama.

Juta, prenoseći saopštenje iz Grčke, navodi i da je nastala situacija rezultat "više sile" i da nema objektivnih razloga za otkazivanje putovanja u Grčku.

Osim toga, Juta poziva sve turističke agencije koje posluju u skladu sa njenim standardima da budu na usluzi klijentima i da na sve načine pokušaju da u zajedničkom interesu pronađu što bolje rešenje.

VIDEO: Zašto se svakog leta u Grčkoj ponavlja nevreme?

(Telegraf.rs/Republika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    11. jul 2019 | 22:47

    Logično da nisu jer one nemaju ništa sa tim.

  • Dabome

    11. jul 2019 | 23:27

    Trebali bi bar da se solidarisemo sa bracom da im pomognemo oko ciscena i uklanjanje smeca...barem ko zeli

  • ?

    15. jul 2019 | 11:15

    Čemu ovakva polemika? Agencija je vama rezervisala smeštaj, nije garantovala i lepo vreme. Ljudi, desila se NEPREDVIDJENA nezgoda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA