Zoran iz Leskovca, Borko iz Paraćina i Ivana iz Beograda u trci za titulu najboljeg nastavnika sveta

Srbija će imati tri predstavnika na prestižnom takmičenju

  • 1
Zoran Ilić, nastavnik Foto: Facebook/Zoran Ilic

Udruženje "Živojin Mišić" proglasilo je pobednike nacionalnog takmičenja koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta, a među njima je i Leskovčanin Zoran Ilić, učitelj u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u tom gradu.

Pored Zorana, Srbiju će predstavljati Borko Petrović nastavnik engleskog jezika u Osnovoj školi “Stevan Jakovljević” iz Paraćina i Ivana Kovačević, nastavnica srpskog jezika i književnosti iz Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" iz Beograda.

- Želim da se zahvalim na nominaciji koleginici Slavica Gomilanović koja me je svojim predlogom uvela u ovu neverovatnu avanturu. Čestitam kolegama Ivani Kovačević i Borku Petroviću na uspehu. Zahvaljujem se žiriju na kvalitetnom vrednovanju i Udruženju Živojin Mišić koje na pravi način traži, bodri i podržava nastavničku inicijativu i profesiju - kaže Ilić.

Projekat "National Teacher Prize" deo je projekta "Global Teacher Prize" koje organizuje "Varkey" Fondacija petu godinu za redom.

Udruženje "Živojin Mišić" je partner pomenute foncdacije već tri godine, što znači da je projekat "Najbolji edukatori Srbije", još tada postao prekvalifikaciono takmičenje za "National Teacher Prize".

Kroz ovaj projekat želja im je da još jednom nagrade, pohvale i ohrabre izuzetne nastavnike u Srbiji i da im pruže mogućnost da se nađu na jednom od najvećih svetskih takmičenja u sferi obrazovanja, "Global Teacher Prize".

Tri predstavnika Srbije ispunili su sledeće kriterijume za dalji plasman, propisane od strane "Global Teacher Prize"-a, a to su: upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koji rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.

(Telegraf.rs/Jugmedija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA