≫ 

Neverovatan podvig Kragujevčanke Vesne: Oživela baku koju su modru izvukli iz mora u Grčkoj

Na gradskoj plaži u Edipsosu na Eviji odigrala se prava drama

  • 8
Grčka, Vesna Radovanović, davljenje

Foto: Facebook/Goran Radovanović

Vesna Radovanović, laborant iz KC Kragujevac, danas je u Grčkoj spasila jednu baku davljenja. Ova hrabra i stručna žena znala je da su u pitanju sekunde i reagovala je munjevito kada su oko 18.30, na gradskoj plaži u Edipsosu na Eviji, iz mora izvukli Stariju Grkinju, bez znakova života.

- Ovo je banja na moru i ima puno starih Grka. U jednom trenutku smo videli gužvu u plićaku. Neki kupači su iz vode izvukli baku koja je već pomodrela i nije davala znake života. Bila je teška i pokušavali su da joj pomognu, umivali je vodom i nije bilo nikoga da joj ukaže stručnu pomoć - priča za Telegraf.rs Vesnin suprug Goran Radovanović.

Tada u pomoć priskače Vesna koja je tačno znala šta treba da uradi da jadnu baku povrati u život.

- Zamolila je ljude da se pomere i stavila je utopljenicu na bok, očistila disajne puteve, izvadila zubnu protezu. Standardnim postupkom, pritiskom na gornji deo trbuha, izazvala je izbacivanje vode koju je nesrećna žena progutala - priseća se Goran.

Baka je tada ponovo udahnula vazduh, a modra boja usana počela je da se menja, što je bio znak da se nivo kiseonika povećava.

- Vesna ju je održavala tako do dolaska Hitne pomoći. Na obostranu radost baka je u stabilnom stanju odvezena u zdravstvenu ustanovu gde će se obaviti dijagnostika - zaključuje na kraju ponosni suprug.

VIDEO: Pronađeno telo mladića koji je nestao na kupalištu na Zlatiboru

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA