≫ 

Brucoši, ostalo je još 3.169 slobodnih mesta na fakultetima: Imate šanse da upadnete i na budžet

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septemra

  • 0

Studenti koji se nisu upisali na fakultet u prvom upisnom krugu, mogu da računaju na 955 nepopunjeih mesta na budžetu na fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i na 2.214 mesta za samofinansirajuće studente.

Budući akademci mogu ponovo da kokonkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljorivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu...

Prorektor Unierziteta u Beogradu Petar Bulat za Blic kaže da je pravo iznenađenje da je i na Stomatološkom fakultetu ostalo mesta.

- Na prvom upisnom krugu vladalo je veliko interesovanje za stomatologiju, na jedno upisno mesto čak tri kandidata, a sada imamo 20 slobdnih mesta, ali na samofinasnsiranju. Studenata je manje iz godine u godinu i sva ova slobodna mesta treba da iskoriste srednjoškolci kako bi u budućnot postali akademski građani - rekao je Bulat.

Prema Uredbi Ministarstva prosvete, prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septembra.

VIDEO: Afera mala matura: Šarčević moja ostavka je stalno na stolu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA