≫ 

Novosađani strahovali da će kesten star 100 godina biti posečen, a sad su dobili odgovor na to

U pitanju je poslednje stablo kestena u petrovaradinskoj ulici koje je već jednom spaseno

  • 6
Kesten, Novi Sad Foto: S.N./ 021.rs

Stari kesten u Ulici Prote Mihaldžića neće biti posečen prilikom rekonstrukcije te ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, obećao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vučević je za 021.rs naveo da je čuo da se građani brinu da će stablo kestena koje je staro jedan vek biti posečeno, zbog čega je kontaktirao Upravu za građevinsko zemljište i investicije. U ovoj upravi su mu potvrdili da nema potrebe da se to drvo uklanja zbog uređenja saobraćajnice i da tako nešto nije ni bilo u planu.

Ovo stablo je jedno od retkih koje je ostalo u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, popularnom Gradiću, i kako za 021 kažu stanari ulice Prote Mihaldžića, to je poslednji kesten u ovoj ulici. Ističu i da su osamdesetih godina već jednom uspeli da ga sačuvaju i da verovatno ima stotinak godina.

Gradonačelnik je dodao da je Gradu važno svako drvo.

- Ostao bi svakako kesten, tako je još ranije odlučeno. Nama je svako drvo važno. Borićemo se da ima što više stabala i videćete na jesen kakvu ćemo akciju pokrenuti, jer na jesen može da se sadi. Videćete koliko ćemo stabala posaditi - naveo je Vučević.

Vučević je dodao da će na jesen pozvati sve institucije, škole i građane, a koji mogu, da se uključe u ozelenjavanje Novog Sada, jer je očuvanje i povećanje zelenog fonda jedna od najvažnijih tema u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    16. jul 2019 | 11:40

    Srecom nije mu zamenik Vesic inace bi stablo oooodavnooo otislo u proslost!!!

  • ...

    16. jul 2019 | 11:40

    Nije to Beograd pa da se sve seče...

  • Johan

    16. jul 2019 | 12:43

    Ozelenjavanje gradova trebalo bi da nam bude životno pitanje jer bez zelenila nema ni zdravlja ni života posebno u urbanim sredinama.Novi Sad bi mogao da se ugleda na svoj grad pobratim Modenu koja je duplo manja po broju stanovnika a ima duplo vise zelenila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA